E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar Mayıs’ta satış ağırlıklı olabilir---

Borsalar Mayıs’ta satış ağırlıklı olabilir

Borsalar Mayıs’ta satış ağırlıklı olabilir
04 Mayıs 2020 - 10:25 borsagundem.com

Dow Jones endeksinin tarihinde mayıs ayı genellikle satış ağırlıklı geçiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları genellikle kazançlı bir kış döneminden yaza geçişte satış ağırlıklı bir seyir izler. Bu durum mayıs ayında borsaların performansını olumsuz etkiler. Bu yıl da aynısı tekrarlanabir.

Pazartesi ve Çarşamba günlerindeki primlerinden sonra ABD borsaları Nisan ayını güçlü kazançlarla kapatırken Perşembe ve Cuma günü düşüşe geçti ve haftalık kazançlarını eritti.

Pandemi kriziyle nedeniyle kazançlı bir kış dönemi geçirmemiş borsalar için yaza geçişte borsaların hangi yöne gideceğini tahmin etmek oldukça zor. Dow Jones endeksi en son 2008 krizinde zor bir kış geçirip %12,4 düşerken sonraki altı ay boyunca %19 oranında değer kazandı.

2009 yılındaki geri dönüşün tekrardan yaşanması ise zor gözüküyor. Dow Jones endeksi kurulduğundan beri genellikle kıştan yaza geçerken düştü.

Marketwatch’a göre bu yıl ABD’de seçim olmasını ise borsalar için iyi haber. Seçim döneminde yaz aylarında Dow Jones endeksi ortalama %4 değer kazandı.

Avrupa borsaları ikinci çeyreğe düşüşle başladı

Tarihinin en düşük PMI verisi geldi

Wall Street’te geri dönüş korkusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adem05 Mayıs 2020 05:56

    Normalde millet tatil yapar,şimdi millet kumar oynayacak.yaptiğıniz analize,mayista borsa yukselebilir.Ytd.

  • JBT 05 Mayıs 2020 01:40

    Ne satışı kardeşim..satış bitti..bitti...BİTTİ

  • azmi04 Mayıs 2020 19:39

    Bist hisseleri dibine yakın durumda .Satsan eline ne geçecek. Bu sene Virus ( sen neymişsin be abi, susta durdurdun dünyayı ) nedeniyle mayısta sat ve git olmayacak , beklemek lazım gibi. Ytd

  • Eyyp1978 04 Mayıs 2020 12:22

    Öyle öyle mileti buna zorluyorlar satan kim karşılayan kim.

  • Mehmet Mesut Uzal04 Mayıs 2020 12:13

    ABD borsalarında Mayıs ayı genellikle satıcılı geçer.Çünkü büyük portföy sahipleri "Sell in May,and go away" yani Mayıs'ta sat ve borsadan uzaklaş taktiğini uygularlar.Acaba bu Mayıs'ta böyle olur mu?Bilmiyoruz.Ama veriler bu düşünceyi doğrular nitelikte geliyor.Borsa yatırımcıları çok dikkatli olmalı ve dış verileri çok yakından izlemelidir.Özellikle bu dönemde ABD verilerini çok önemsiyorum.Syg.

  • Remzi dikkatli olun 04 Mayıs 2020 10:55

    PMI verisi sanki tarihin en düşük seviyesini işaret eder gibi çok düşmüş gibi geldi bana. Diğer avrupa ve Amerika da buna benzer tablo çıkartacak sanırım. Nisan ayı PMI verisi Mart ayı PMI verilerinden de daha kötü ve virüs etkisi ekonomide şimdi daha iyi hissedilmeye başlamış gibi görünüyor bence. Bu veriler yeni bir ekonomik dalga yaratabilir, yatırımcılar çok dikkatli olmalı bence. Hiç iyi değil PMI üretim tablo verisi.