E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te geri dönüş korkusu---

Wall Street’te geri dönüş korkusu

Wall Street’te geri dönüş korkusu
04 Mayıs 2020 - 09:43 borsagundem.com

ABD’de eyaletlerin tekrar açılması piyasalarda salgının yayılması endişelerini beraberinde getiriyor. ABD-Çin gerginliği ise piyasaları olumsuz etkileyen bir diğer faktör

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde Pazar günü vadeli endeksler sert bir düşüş yaşadı. ABD’de yatırımcılar eyaletlerin yeniden açılmasını ve Çin’in korona virüs salgınını ele alış biçimine ilişkin ABD ve Çin arasındaki görüş ayrılıklarını değerlendiriyor.

Dow Jones vadeli endeksi 228 puanla %1 oranında düşerek 23.391 puandan işlem görürken, S&P 500 vadeli endeksi ise 26,7 puanlık %1 oranında düşüşle 2.795 puanda seyrediyor.

ABD yatırımcıları salgının geri dönüşünden korkuyor

ABD’de ondan fazla eyaletin tekrar açılması virüse ilişkin sorunları da beraberinde getirdi. Havaların da ısınmasıyla beraber salgının yayılma riskine rağmen insanlar kalabalık gruplar oluşturdu. Piyasalarda ekonominin açılmasıyla birlikte salgının tekrar yayılması endişesi hüküm sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump Pazar günü Fox News’in sorularını yanıtladı. Trump korona virüs nedeniyle yavaşlayan çalışma hayatının tekrar düzene girebilmesi için ekonominin güçlü bir şekilde açılması gerektiğini belirtti. Trump “Güvenli bir şekilde tekrar açılmalıyız fakat bunu olabildiğince hızlı yapmalıyız” dedi.

Trump’ın açıklaması ABD ekonomisinde ilk çeyrekteki %4,8’lik düşüş ve şubat ayından itibaren 30 milyondan fazla Amerikalının işsizlik başvurusu yapmasının ardında ABD’deki daralmanın devam etmesi endişeleri üzerine geldi.

Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen ABD borsaları geri dönüş sürecine girmeyi başardı. Wall Street’teki geri dönüşün en önemli sebebi ise ilaç şirketi Glead’in korona virüs ilacı olan remdesivir’e ilişkin pozitif veriler ve yeni vaka sayısındaki sabitlenme oldu.

Buna karşın cuma günkü piyasa verileri ABD’nin salgını ele alış biçimi nedeniyle Çin’i suçlamasının ardından negatif yönde etkilendi. ABD’deki başlıca hisse senetleri göstergeleri iki haftalık kazanımlarının ardından yönünü negatife çevirdi.

Pazar günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ABC’ye verdiği röportajda virüsün Çin’deki bir laboratuvardan çıktığına dair çok büyük kanıtları olduğunu belirtti. Trump, röportajında konuya ilişkin, "Bence korkunç bir hata yaptılar ve bunu kabul etmek istemediler" ifadelerini kullandı.

Tüm bunlarla birlikte yatırımcılar Warren Buffett’ın cumartesi günü yaptığı açıklamaları da takip etti. Buffett’ın geleceğe dair olumlu ifadelerine rağmen havayolu şirketlerine ilişkin açıklamaları dikkat çekti.

Milyarder yatırımcı Delta, American Airlines, United Airlines ve Southwest gibi havayolu şirketi hisselerinin terk ettiğini açıkladı. Buffett’in Boing’e ilişkin “değerlendirmesi zor” ifadelerinin ardından şirketin işlem gününde nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor.

Efsane yatırımcı Buffet, 3 ayda 50 milyar kaybetti

 

Trump aşı için tarih verdi

 

ABD'den Çin ile ilgili bomba iddia: Salgını kasti sakladılar

 

Piyasa enflasyon verisine odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)