E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsagundem.com yazdı, UBS yeni rapor hazırladı---

Borsagundem.com yazdı, UBS yeni rapor hazırladı

Borsagundem.com yazdı, UBS yeni rapor hazırladı
02 Temmuz 2014 - 17:20 borsagundem.com

Borsagundem.com’un ‘UBS’nin Turkcell oyunu’ manşeti gündeme bomba gibi düştü. UBS yeni raporla fiyatı kurtardı ama oyunu sakladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa Gündem’in dün manşete taşıdığı aracı kurumların hisse alım/satım işlemleri sonrası rapor yayınlayarak yatırımcı mağduriyetlerine sebep olmasının son örneği UBS raporu haberi, borsa dünyasında büyük ses getirdi. UBS Menkul’ün dün yayınladığı, “Turkcell hisseleri için 9 TL hedef fiyatla SAT” raporu öncesi 2.6 milyon lot hisse sattığını, üstelik son bir aylık dönemde TCELL hisselerinde en fazla işlem yapan aracı kurum olduğunu gözler önüne seren manşetimiz, dün ve bugün borsa kulislerinde ve yatırımcı cephesinde çokça konuşuldu.

UBS Menkul ise bugün tepkiler üzerine durumu kurtarmak adına, tek satırlık ‘sat’ raporunu detaylandırarak yeniden yayınladı. Turkcell’de hedef fiyatın 9 TL değil 12,40 TL olduğunu belirtti. Şirketin yayınladığı ve Foreks’in haberleştirdiği düzeltilmiş Turkcell raporunda şöyle denildi:

‘’UBS, Turkcell için fiyat hedefini temettü beklentisini dikkate alarak aşağı yönlü revize etti.
(Dün saat 10:52'de yayınlanan UBS'nin Turkcell fiyat hedefini düşürmesi ile ilgili tek satır haberin bilgiyi tam olarak yansıtmadığı yönünde gelen uyarılar üzerine, haber ayrıntıları verilerek yeniden hazırlanmıştır.)

UBS, dün yayınladığı raporda Turkcell için 12 aylık fiyat hedefini, Şirket'in 2010 yılından bu yana dağıtmadığı temettüleri dağıtacağı beklentisini dikkate alarak revize etti.
Turkcell değerlemesi için 'iskontolu nakit akışı yöntemini kullandıklarını belirten UBS, bu yöntemde büyüyen terminal değeri yüzde 5 ve bilanço kaldıraç oranını (WACC) %10,9 aldıklarını belirtti. Turkcell için cari hisse başına adil değerin 11 TL olduğunu belirten UBS, bunu gelecek 12 aya uyarladıklarında ve 2010-2014 dönemi için ödenmesi beklenen 3,4 TL temettüyü dikkate aldıklarında hedef fiyat olarak 9 TL'ye ulaştıklarını vurguladı. UBS, temettü dahil edildiğinde fiyat hedefini 12,4 TL olarak ortaya koydu.’’

RAPOR GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEDİ

Raporla Turkcell’in fiyatı kurtarıldı belki ama rapor oyunu ortadan kalkmadı. Borsagundem.com’un manşetinden duyurduğu rapor öncesi büyük satış gerçeği değişmedi. UBS’nin düzeltme yaptığı raporunda bu konuda sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 84,10
En Yüksek: 85,00
En Düşük: 83,60
Değişim -0,77 %
FK: 14,74
PD / DD: 1,51
İşlem Hacmi 1.207.047.802
Toplam Adet: 14.300.143
Ağırlıklı Ort.: 84,34
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SERDAR KILIC03 Temmuz 2014 14:44

    TURKCELL DE BU SENE ILE 5'INCI SENESINE GIRECEK OLAN VE MAALESEF KUCUK YATIRIMCILAR'I PERISAN EDIP USTELIK YILAN HIKAYESIN'E CEVRILEN TEMETTU DAGITMA OLAYINDA NIHAYET SONA GELINIYOR. BU DURUM SIRASINDA HISSE UZERINDE GERCEKLESEBILECEK ALI CENGIZ OYUNLARINI SPK KURUMUNUN BASINDA BULUNAN KISILER VE DENETLEMEDEN SORUMLU YETKILILERI BUYUK BIR TITIZLIK ILE INCELEMEK ZORUNDADIRLAR.ZATEN BORSA'YA OLAN GUVEN KUCUK YATIRIMCI GOZUNDE YETERI KADAR SARSILMIS DURUMDA BIR DE UZERINE 5 SENE BEKLEYIP UC KURUS TEMETTU ALMAK ISTEYENLER MAGDUR EDILIRSE SAHSIM ADINA BEN KESINLIKLE BIR DAHA DONMEMEK UZERE BORSA DA YATIRIM YAPMAYACAGIM.UMARIM SPK YETKILILERI BU SURECTE OZELLIKLE YALAN YANLIS HABER YAPAN MEDYA ORGANLARIN'A VE BU DURUMDAN ISTIFADE EDEN ARACI KURUMLAR'A GEREKLI OLAN CEZALARI VERMEKTE KARARLI VE TUTARLI DAVRANIRLAR VE DAHA FAZLA KUCUK YATIRIMCI MAGDURIYETINE IZIN VERMEZLER.

  • buffet03 Temmuz 2014 09:46

    küçük hisselerin tavan yapmasını kollayın.Bizim toptan a bir bakın.adam turkcelle para bulmak için hisseyi mahvetti.biz kerizler bu güvenelim.

  • eyyp197802 Temmuz 2014 20:39

    borsa gündem sürekli sitenizdeyim teşekür ederim saygılarımla

  • Ali02 Temmuz 2014 18:34

    Su Kervan hissesini de ele alsaniz nasil olur binlerce yatirimci ne olacak diye bekliyor ne sirketten bir haber ne Spk dan bir haber lutfen Kervan hakkinda siz bilgi verin artik su mubarek ayda sabir diye birsey kalmadi

  • Kilerci02 Temmuz 2014 18:00

    Birde şu kiler kardeşlerin çevirdikleri dolabı bir analiz edinde ona da cevap versinler Allh rızası için.