E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yükselişe devam---

Borsada yükselişe devam

Borsada yükselişe devam
23 Ekim 2013 - 09:19 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne yatay bir başlangıç yapmasının ardından gelen kar satışlarının karşılanması halinde yükselişini sürdürmesi bekleniyor

 "Güne dün hafif satışlarla başlayan BİST, ABD tarım dışı istihdam verileri öncesi yatay bir seyir izledi. ABD’de tarım dışı iştiham verilerinin FED’in tahvil alımlarını erteleyebileceği beklentisini desteklemesi piyasaların tekrar yükselişe geçmesini sağladı. Gelen veriler sonrası alımlarla 79.000 seviyeleri üzerine yerleşen Endeks günü de 395 puan artışla 79.272 seviyesinden tamamladı. Bugün piyasalar saat 14:00’te faiz kararını açıklayacak olan MB Para Politikası Kurulu’nun açıklamalarını takip edecek. Merkez Bankası‘nın bugünkü toplantısında politika faizi ve faiz koridorunda herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Güne yatay bir seyirle başlamasını beklediğimiz piyasaların sonrasında MB’nın açıklamalarını ve yurt dışı piyasaların seyrini takip edeceğini, gün içinde kar satışlarının karşılanması halinde BİST’teki yükselişin bugün de devam edebileceğini düşünüyoruz.
(Şeker Yatırım)
Para ve Döviz Piyasaları
Para piyasalarında dün 1,9656-1,9871 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki kapanışa göre %0,74 oranında değer yitirerek günü 1,9672 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,31 oranında değer kazandı. Tahvil ve bono piyasalarında ise dün %7,63-%7,78 seviyeleri arasında hareket eden iki yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 6 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en düşük seviye olan % 7,63’ten günü tamamladı. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)