E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yeni pozisyon açma seviyesi---

Borsada yeni pozisyon açma seviyesi

Borsada yeni pozisyon açma seviyesi
10 Şubat 2015 - 09:12 borsagundem.com

Kurda yeni rekorların görülmesi endekste satışların yoğunlaşmasına sebep oldu

''Dün BIST100 açılışla beraber 85.019 görmesine rağmen gün içinde doların 2.50 zirvesine yönelmesiyle en düşük 83.243 puanı gördü. Bu andan sonra kurdaki gevşeme endekste yerini alım iştahına bıraktı. Çok kısa sürede 84.500 puanın üzerine çıkan BIST100 %0.49 oranında kayıpla 84.574'ten kapanış yaptı. 2 yıl vadeli gösterge tahvilin faizi de %8.5'e yöneldi.

Bugün düzenlenecek olan hazine ihalelerinin başarılı geçmesi tahvil faizlerinin düşmesine yol açarsa, bu durumda dünkü alım iştahından da yararlanacak olan endeksin yükselişini devam ettirmesi beklenebilir. Kur ve faizden sonra değinilmesi gereken bir diğer konu ise petrol fiyatları... Dip seviyelerinin ardından %15 prim yaparak 55 doların üzerine kurulan Brent petrol 60'ı geçerse endekste dün görülen yükselişler kısa vadede tepki olarak kalır. Rusya AL, Türkiye SAT tradingi fiyatlamalara konu olur. Ancak tekrar aşağı yönlü bir seyir alması ve 50'nin altına inmesi başta havacılık sektörü olmak üzere bir çok sektör üzerinde pozitif etkiye yol açarak endeksin yükselişine katkı sağlayacaktır.

Piyasada şuan riskin adresi olan Yunanistan'daki gelişmelerin de göz ucu ile de olsa takip edilmeye değer olduğunu düşünüyoruz.

Bugün yurtiçinde veri akışı sakin. Yurtdışında ise İngiltere sanayi üretimi ve ABD toptan stoklar takip edilecek. Teknik olarak açılış ile beraber sert düşen endekste 83.250-84.000 arasında kanal hareketi oluşturduğunu ve bu kanalın üstüne atmasıyla beraber alımların hızlandığını izledik.

Yükselişin bir tepki hareketi olarak kalmaması için 85.500 üzerine çıkılarak bu seviyenin destek yapılması gerektiğini düşünüyoruz. 85.500 üzerine çıkılması ile alımlar 87.000’e kadar devam edecektir. Olası düşüşlerde ise dün belirtiğimiz üzere 82.000-84.500 aralığı yeni pozisyon açmak için uygun olacaktır.

Analiz yapıldığı an itibariyle Dolar/TL kuru 2.4780 civarında. Asya piyasaları karışık, ABD vadeliler ise alıcılı seyir sürdürüyor. Bugün BİST-100 endeksinde alıcılı bir açılış bekliyoruz.'' 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)