E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
02 Ocak 2023 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına adım atacağımız döneme giriyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını, bu büyük hamlenin temeli, başlangıcı, besmelesi olarak görüyoruz. Yani, yeni başlıyoruz. Amacımız, bu başlangıcı en iyi ve etkin şekilde yaparak, gençlerimize Türkiye Yüzyılını, hedeflerimize, hayallerimize, medeniyet ve tarih mirasımıza uygun şekilde başarıya ulaştırabilecekleri bir ülke bırakmaktır.

TCMB, reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarını 500 baz puan indirdi.

Bankaların kredi faiz oranına ve kredi büyüme oranına göre menkul kıymet tesisi uygulamalarının süresi 29 Aralık 2023'e kadar uzatıldı.

İstanbul'da Aralık’ta önceki aya göre, perakende fiyatlar %2,94, toptan fiyatlar %3,71 arttı. İstanbul'un enflasyonu Aralık'ta yıllık %92,9.

Alman istihbarat yetkilisi, Rusya'nın Almanya'daki istihbarat faaliyetlerine ilgisinin daha da arttığını söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü olarak işletilen ve Yap - İşlet - Devret olarak işletilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine 2023 yılında herhangi bir zam yapılmadığı açıklandı.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nda 2023'te 70 milyonun üstünde yolcu hedeflediklerini söyledi.

 İTO Başkanı Avdagiç, sanayi elektriğindeki indirimin ardından yine sanayide kullanılan doğal gaza yapılan %13,10 ila %25,11 arasındaki indirimin, enflasyona ve ihracata pozitif yansıyacağını belirtti.

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin büyük kısmı için 2023'ün zor bir yıl olacağı uyarısında bulundu.

ECB Başkanı Lagarde: Ücretlerde hızlı büyümenin enflasyonu ateşlemesine imkan verilmemeli

Avrupa Birliği üyesi Hırvatistan, 1 Ocak'tan itibaren ulusal para birimi Kuna yerine Euro'yu kullanmaya başladı. Ülke aynı zamanda Schengen Bölgesi'ne de dahil oldu.

Almanya Maliye Bakanı 2023 yılında enflasyonun %7 olmasını bekliyor

Makine KDV istisnasının süresi 2024 sonuna uzatıldı.

Ne olacak?

• Çin, Japonya, İngiltere ve ABD’de piyasalar kapalı olacak.
• Türkiye’de İmalat PMI verileri açıklanacak.
• ABD Başkanı Biden, Kuzey Amerika Liderleri Zirvesi için 9 - 10 Ocak'ta Meksika'ya gidecek.
• Davos Zirvesi, 2023’te 16 - 20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
• VİOP'ta, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi Vadeli İşlem Sözleşmeleri 13 Ocak'ta işleme açılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi 2022 yılını %196,6 oranında yükselişle 5.509 seviyesinden tamamladı. 2022'de en çok kazandıran sektör ulaştırma olurken, en az kazandıran sektör spor oldu. En çok yükselen paylar ise GESAN, KONTR ve ODAS'tı.
ABD'de bu hafta Tarım Dışı İstihdam'ın öncü verisi olan ADP ve Tarım Dışı İstihdam verileri açıklanacak. Enflasyon kaynaklı gelişmelerle faiz artıran ABD'de ilk iki çeyrekte ekonomi daraldı. Faiz artırımlarına rağmen üçüncü çeyrekte ABD ekonomisi büyürken, aynı zamanda istihdamdaki yukarı yönlü seyir de devam etti. Bu durum ABD'li siyasileri haklı çıkardı diyebiliriz. Çünkü teknik resesyonda olunan dönemde istihdam kaynaklı gelişmelerin resesyon olmadığı dile getiriliyordu. Enflasyon faiz artırımları ile şu an için kontrol altına alınmış gibi gözükse de Aralık ayında baz etkisi kaynaklı olarak geri çekilmesini bekliyoruz. İstihdamdaki güçlü seyrin iç talep nedeniyle enflasyondaki geri çekilmeyi baskılayabileceğini düşünmekteyiz. Bu durumda Fed'in ilk hamle olarak tekrar güvercin tondan şahin tona geçme olasılığını yüksek görüyoruz. 2022 yılında en çok enflasyonu konuştuk ve bu yılın etkileri ile 2023 yılında resesyon söylemlerinin fazlasıyla artacağını düşünmekteyiz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 6.245 - 6.359 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.263 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 19.072 artarak 254.837 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.927 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.300’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.325 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.000 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir.

'Dolar 2023'te en kötü yıllarından birini yaşayacak'

 

Söke halka arz oluyor... Talep toplama tarihleri: 4-5-6 ocak 2023

 

IMF Başkanı: 2023'te AB'nin yarısı resesyona girecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)