E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
02 Aralık 2022 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna savaşını bitirme yoluna girmesi durumunda kendisiyle konuşmaya hazır olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron görüştü. Görüşme ardından yapılan açıklamalarda Ukrayna ve güvenlik konuları başta olmak üzere, enerji, nükleer caydırıcılık, uzay, sağlık gibi birçok konuda iş birliğinin sürdürülmesi mesajı verildi.

ECB Başkanı Lagarde, sürdürülebilir büyüme için maliye ve para politikaları uyum içinde olması gerektiğini söyledi.

Cleveland Fed tarafından, merkez bankasının enflasyon savaşında ne kadar şahin olduğuna işaret eden bir rapora göre, Fed faiz oranı politikası, yaygın olarak izlenen para politikası kurallarının gerektirdiği seviyenin ötesine geçti.

Fed Guvernörlerinden Bowman: Faiz oranlarının bir süre yeterince kısıtlayıcı olması gerekiyor.

Üst düzey bir G7 koalisyon yetkilisi, G7 ülkelerinin, üst sınırı piyasa fiyatının %5 altında tutacak bir ayarlama mekanizmasıyla Rus deniz yoluyla taşınan petrolüne varil başına 60 dolarlık tavan fiyat konusunda anlaşmaya çok yakın olduğunu bildirdi.

İtalya, Ukrayna'ya silah yardımı yapmayı yeni yılda da sürdürecek.

Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, Banka'nın yavaşlayan ekonomiyi desteklemeye odaklanacağını söyledi.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.
• OPEC+ 5 Aralık’ta toplantı gerçekleştirecek.
• Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık'ta yapacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Geçtiğimiz gün Fed Başkanı Powell'ın yaptığı açıklamalar piyasalardaki risk iştahını artırdı. Fed Başkanı, Aralık ayına ilişkin 50 baz puanlık faiz artışına işaret ederken, enflasyondaki hızın yavaşladığına dair verilen mesajlar piyasaları rahatlattı.

Asya tarafı ise coronavirüs pandemisine odaklanmış durumda. Çin'de vaka sayılarının artarak devam ederek sıkı tedbirler gelmesi, halk tarafından isyana sebep oluyor. Çin tarafının korona virüs kısıtlamalarının hafifçe gevşettiğinin sinyalini vermesi sonrasında belirsizlik sürerken, Asya piyasalarındaki baskı da devam ediyor.

BİST100 endeksi tarafındaki yukarı yönlü seyir sürüyor. Endeks rekorlara doymazken, geçtiğimiz gün global piyasalardaki risk iştahına ayak uyduran endeks, bugün ABD tarafından gelecek Tarım Dışı İstihdam verisine odaklanmış durumda.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.481 - 5.608 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.546 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.227 azalarak 324.454 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.492 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.600’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.460 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.550 ve 5.585 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.490 ve 5.450 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 02/12/2022

 

En fazla para girişi olan hisseler 01/12/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 01/12/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)