E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
20 Mayıs 2021 - 09:35 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende borsada yatay başlangıç bekleniyor

Global piyasalarda bu sabah, karışık-yatay seyir izlenirken, Fed tutanaklarında, bazı üyelerin gelecek toplantılarda varlık alımlarını azaltmayı tartışmaya hazır olduklarının ortaya çıkmasının ardından ABD borsaları %0,3-0,5 aralığında geriledi. ABD 10 yıllık tahvillerin getirisi dün bir ara 5 baz puan yükselişle %1,6899'a kadar çıktıktan sonra bu sabah %1,67'den işlem görmekte. ABD endeksleri bu sabah yatay seyir izlerken Asya'da sakin karışık seyirler var. Fed'in bir sonraki FOMC toplantısı 15-16 Haziran'da yapılacak.

Faizdeki yükselişe karşılık ons altında bu sabah 1879 dolara kadar yükseliş yaşandı. An itibariyle işlemler 1874 civarından geçmekte.

Almanya'da Nisan ayında ÜFE'deki yıllık artış %3,7'den %5,2'ye yükseldi.

Avrupa Parlamentosu'nun 2019-2020 raporu kabul edildi. Bağlayıcılığı bulunmayan rapor hakkında parlamentoda yapılan oylamada 480 milletvekili rapor lehine oy kullanırken 64 milletvekili aleyhte oy verdi. 150 milletvekili ise çekimser kaldı. Raporun Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleriyle ilgili genel değerlendirmesinde Türkiye'nin Avrupa Birliği değerlerinden uzaklaştığı iddia edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Biden yönetiminin İsrail'e desteğine ilişkin açıklamaları için "Amerika Birleşik Devletleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın antisemitist menfur yorumlarını güçlü şekilde kınıyor" derken, Türkiye bu açıklamaları "dünyanın dikkatini başka yöne çevirme girişimi" olarak değerlendirdi.

Türkiye 5 yıllık CDS'leri ise 409'da.

Borsada yatay başlangıç bekliyoruz. 1445-1465 aralığını ve bu aralığın kırılımını gün içi seyir açısından takip edeceğiz. 1420 desteği üzerinde yükseliş eğiliminin devamını beklediğimizden stop-loss seviyemizi 1415'den 1420'ye yükseltiyoruz.

Türkiye'ye uçuşları 45 gün süreyle durduran Rusya'nın uçuş yasağını Haziran ayının sonuna kadar uzattığını açıklaması sonrasıda dün düşük işlem hacmiyle 8,43'ün üzerini test eden USD/TL'de 8,30-8,50 aralığını takip ediyoruz. TL'de güçlenmenin devamı için 8,30 aşağı kırılmalı. Aksi halde 8,30-8,50 aralığının üst bandına doğru yükseliş eğilimi devam edebilir.

Veri Akışında Bugün Ne İzlenecek?

Türkiye_Yurtdışı Üretici Fiyat Endeksi, Merkezi Yönetim Borç Stoku

Euro Bölgesi_ECB Başkanı Lagarde'In Konuşması

ABD_ Philadelphia Fed İmalat Endeksi, Haftalık İşsizlik Başvuruları

Sarkuysan ve Despec Bilgisayar sorusu

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

Günün önemli şirket haberleri 20/05/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)