E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
22 Ocak 2024 - 07:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, basında yer alan, "Mehmet Şimşek – Gaye Erkan Krizi" üst başlığı ile "Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor" iddialarının, son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masa başı uydurmalar olduğu bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, kira gelirlerinin Mart ayında doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin mercek altına alındığını belirtti.

MKK tarafından açıklanan yatırımcı ve hesap sayılarına göre, pay senedi yatırımcı sayısı 19 Ocak ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 72.954 kişi azaldı. Böylece pay senedi yatırımcı sayısı 7,4 milyona indi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 25.105'e, yaralı sayısı 62.681'e yükseldi.

Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı 2023'te rekor kırdı. 2023'teki otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının %44,51'i Fransa, Almanya ve İtalya'ya yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: 600 milyar doları aşan uzay ekonomisinden daha fazla pay alacağız.

Çin Merkez Bankası, gösterge kredi faiz oranını bu ay da değiştirmedi.

ABD Başkan adaylığı yarışından çekilen Ron DeSantis Trump'a desteğini açıkladı.

Ne olacak?

•Yurt içinde Merkezi Hükümet Borç Stoku açıklanacak.
•Bugün Hazine tahvil ihalesi düzenlenecek.
•Dışişleri Bakanı Fidan yarın New York’ta BMGK Toplantısına katılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününde kararsız ve yaklaşık 100 puanlık bir aralıkta sıkışık bir seyirde hareket etti. BİST 100 endeksine dahil hisseler arasında SASA, YKBNK, AHGAZ, BIMAS ve HEKTS payları Cuma günü endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, KCHOL, ISCTR, ASELS payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu. Moody’s, bu ay not görünümünü pozitife çıkarmasının ve geçen hafta da aynı kuruluş 17 bankanın görünümünü pozitife çevirmesinin ardından endeksi hareketlense de yeterli momentumun oluşamamasıyla Cuma günü ağırlıklı olarak 8.000 puanın altında işlem gördü.

TCMB, Ocak ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanı. Yılsonu Dolar/TL beklentisi 40 TL, enflasyon beklentisi ise %42,04 oldu. Geçen ay %4,86 olan Ocak ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde %5,41'e yükseldi.

TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için %41,23'ten %39,09'a, 24 ay sonrası için %24,82'den %23,69'a geriledi. Katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi 39,99 TL olurken, 12 ay sonrası Dolar/TL beklentisi 39,45'dan 40,63'e yükseldi. Cari GSYH artış beklentisi %4,2'den %3,4'e gerilerken, gelecek yıl büyüme beklentisi %3,3'ten %3,9'a yükseldi. Yurtdışı tarafta ise Atlanta Fed Başkanı Bostic ABD başkanlık seçimleri ve dünyadaki jeopolitik çatışmalara atıfta bulunarak faiz indirimleri konusunda dikkatli ilerlemeleri gerektiğini belirtti. Atlanta’da bir etkinlikte konuşan Bostic “Bu çeşit öngörülemez bir ortamda para politikasında katı bir yaklaşım benimsemek akıllıca olmayabilir. Bu yüzden politikayı normalleştirmeden önce olayların seyrini izlememiz gerekiyor” değerlendirmesini yaptı. Enflasyonun %2 hedefine indiğini görmek için daha fazla kanıt görmeye ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekleyen Bostic üçüncü çeyreğe kadar faiz indirimi öngörmediğini yineledi. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise enflasyonun yıllık yüzde 2 hedefine doğru inmesini beklediğini söylerken bu sürecin “yavaş ama emin adımlarla” gerçekleşeceğini öngördü. Bu hafta Piyasaların TCMB faiz kararına ve vereceği mesajlara odaklanmasını bekliyoruz.

Yatırımcılarına 67 milyar dolar kazandırdılar

 

Günün önemli şirket haberleri 22/01/2024

 

Asya borsaları haftaya karışık seyirle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K222 Ocak 2024 10:10

    NASIL MUTLU OLDI-NUZMU ÜLKENİN DEĞERLERİNE DAHADA YÜKSELMESİNE İZİN VERMEYEN ÜLKEMİZİN BİR HİNDİSTAN BORSASI GİBİ OLMASINI İSMEYENLER KINA YAKIN .......TÜZE AYNI ADAM DÜN BUNU DİYOR AYNI KİŞİ BUGÜN KIVIRIYOR........BU ÜLKEYİ YÖNETEMEYEN BİR İKTİDAR VAR.......TSK SYN KILIÇDAROĞLU EMEĞİNİZ İÇİN BUNDAKİ OLDUN DİMİ BAŞKAN .............

  • K222 Ocak 2024 10:02

    ULAN ALLHIN B...............RI YAPACAĞININIZ İŞİDE BU ÜLKEYE 7 77 YEDİYE KAMBUR OLDNUZ...........

  • Faruk 22 Ocak 2024 08:24

    Merkez Bankası ile ilgili haberler borsada az da olsa bir negatiflik yaratır.