E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
18 Ocak 2024 - 07:59 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: 2023 yılı bütçesinde öngörülenden daha iyi bir gelir performansı gerçekleşti.

Şimşek: Tahsilat performansımızı iyileştirdik.2022'de yüzde 89,5 olan vergi gelirlerinin tahakkuk tahsilat oranı 2023’te 3,2 puan artarak yüzde 92,7’ye yükseldi.

Bej Kitap: Fed, Kasım ayından bu yana çoğu bölgede ekonomik faaliyetlerde çok az değişiklik olduğunu veya hiç değişiklik olmadığını bildirdi. Raporda, güçlü tüketici harcamalarının son haftalarda ABD ekonomisini desteklediği belirtildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: (Türkiye'nin uzay yolculuğu) Hedeflenen yeni fırlatma zamanı 19 Ocak Türkiye saatiyle 00.49. Bu sürede teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor.

MESS ile Türk Metal Sendikası, yaklaşık 150.000 metal işçisini ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesinde anlaşma sağladı.

OPEC, grubun 2025 yılına ilişkin ilk ayrıntılı değerlendirmesine göre, küresel petrol talebi önümüzdeki yıl güçlü bir şekilde artmaya devam edecek ve talep arzdaki büyümeyi aşacak.

Ne olacak?

Yurt içinde Yabancıların Hisse & DİBS işlemleri açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
TCMB Piyasa Katılımcıları anketi cuma günü yayımlanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününde karmaşık bir tablo izledi. BİST100 endeksinde THYAO, ISCTR, SAHOL ve TCELL payları dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer alırken, TUPRS, EREGL, FROTO payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, geçen hafta not görünümünü pozitife çıkarmasının ardından BIST BİSR100 endeksi 8.000 puanın üzerinde tutunmayı başarıyor.

Dünya genelinde önemli merkez bankaların, şahin para politikalarının sonuna geldiğine dair beklentilerin güçlü kalmayı sürdürmesine paralel bu hafta FED üyesi Waller ABD’de enflasyonun düşmeye devam etmesi durumunda “dikkatli” bir şekilde faiz indirebileceklerini bildirdi. Brookings Institute tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Waller “Enflasyon yeniden yükselmediği veya yüksek kalmadığı sürece FOMC’nin bu yıl faizleri indirebileceğini düşünüyorum” dedi. Waller “Faiz indirimlerine start vermek için doğru zamana geldiğimizde FOMC’nin faizleri metodik ve dikkatli bir şekilde indirebileceğini, indirmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Dolar Endeksi Fed açıklamaları, zayıf Çin verileri ve jeopolitik risklerle mart ayından beri en hızlı yükselişi kaydetti. ABD 10 yıllık tahvil getirisi dün 4 baz puan yükselişle %4,10 seviyesinde. İngiltere'de yıllık enflasyon aralıkta beklentilerin üzerinde gerçekleşti, İngiltere'de TÜFE Aralık 2023'te yıllık bazda %4 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Beklenti, enflasyonun %3,8 olacağı yönündeydi. Kasım 2023'te ise enflasyon %3,9 ölçülmüştü. Euro Bölgesinde TÜFE, Aralık ayında yıllık bazda %2,9 seviyesine yükseldi. Piyasa beklentileri, aralıkta Avro Bölgesinde yıllık enflasyonun %2,9, aylık %0,2 olması yönündeydi. Açıklanan verinin piyasa beklentileriyle uyumlu gelmesi dikkati çekti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 9.013 - 9.110 fiyat aralığında işlem görerek günü 9.065 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 25.341 artışla 277.738 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 9.060 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 9.100’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 9.000 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 9.100 ve 9.150 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 9.000 ve 8.950 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 18/01/2024

 

Fed'in Bej Kitabı ABD'de ekonomik aktivitenin kasımdan bu yana "çok az" değiştiğini ortaya koydu

 

Borsada 4 hissenin üzerindeki tedbir kalktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • attı pattı kaç attı beçet 18 Ocak 2024 09:43

    abilerim mudus açıklama yaptı banalar pozutuf olmuş harika haber bu borsa rallisi başlıcak emekliyede zaten sefalet zammı verildi .demekki marttan sonra daha büyük yıkım bekliyo emekliyi .aman bizim paralara bi şe olmasında 

  • borsacı18 Ocak 2024 09:23

    piyasa dolandırıcısı patronlar soyguna doymadı kaç kişiyi daha borsada soyup kaçırırsak karımız o kadar artacak deyip soyguna devam edecekler .