E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
10 Ocak 2024 - 08:18 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'daki programları nedeniyle ABD'de 11 Ocak'ta düzenlenecek toplantılara çevrimiçi katılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin kritik madenler konusunda büyük potansiyeli bulunduğunu belirterek, "Afrika, Batı ve Orta Asya bölgeleri başta olmak üzere tüm ülkelerle işbirliği yapmaya hazırız." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Valiler Toplantısı'na katıldı. Bakan Şimşek, "Orta Vadeli Programımızın temel önceliklerinden biri olan mali disiplinin sağlanması yolunda valilerimizin rolü büyük önem taşıyor." ifadesini kullandı.

Çin'in ham petrol üretimi 2023'te 208 milyon tona ulaştı.

Dünya Altın Konseyi: Altın ETF'lerinden çıkışlar aralık ayında da devam etti, 2023 yılı üst üste üçüncü net çıkış yılı oldu.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi ABD merkezli BlackRock'ın, çalışanlarının 3'ünü işten çıkaracağı bildirildi.

ECB/Villeroy: Enflasyon görünümü hedefle uyuştuğunda ECB faizleri düşürecek.

Ne olacak?

Yurt içinde sanayi üretimi ve işsizlik oranı verileri açıklanacak.

ABD'de TÜFE yarın açıklanacak.

TCMB Yatırımcı Günlerinin ilkini, 11 Ocak 2024 tarihinde New York'ta gerçekleştirecek.

Moody’s'in Türkiye değerlendirmesi 12 Ocak’ta yapması bekleniyor.

Togg T10X için siparişler 15 Ocak’ta başlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BIST 100 endeksi haftanın ikinci işlem gününde kar realizasyonlarının ön plana çıktığı bir seyir izledi. BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında YKBNK, HALKB, AKBNK ve BIMAS, SAHOL hisseleri dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer alırken, TUPRS, CCOLA, FROTO, SISE, SASA hisseleri ise endeksi en çok aşağı çeken hisseler oldu. Dün sabah piyasalar Halkbank'ın KAP’ta yer alan açıklamasıyla yükseliş eğiliminde güne başlarken öğleden sonra sanayi sektörü hisselerine gelen satışlarla BİST 100 endeksi 7,700 puanın altına sarktı. Halkbank’ın dünkü açıklamasında ABD Yüksek Mahkemesinin, 5 Ocak 2024 tarihinde temyiz başvurusunu ele aldığı ve 8 Ocak 2024 tarihinde de müştekilerin talebini reddettiğine dair kararın yayımlandığı duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi: "27 Mart 2020'de Bankamız hakkında açılan Owens davası nihai olarak düşmüştür. Kararın Bankamıza, yatırımcılarımıza, müşterilerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını dileriz. Diğer taraftan, 26 Temmuz 2023 tarihinde açılan tazminat talepli ikinci hukuk davası ve 15 Ekim 2019 tarihli ceza davası ile ilgili hukuki süreçler devam etmektedir." denildi. Haftanın geri kalanında TCMB, Yatırımcı Gününün ilkini 11 Ocak Perşembe günü New York'ta gerçekleştirecek. Moody’s'in Türkiye değerlendirmesi 12 Ocak’ta yapması bekleniyor. Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde olacak. Dün Avrupa İstatistik Ofisi, Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi'nin kasım ayı işsizlik verilerini açıkladı. Buna göre, AB'de ekim ayında %6 olan mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı, kasım da %5,9'a düştü. Euro Bölgesi'nde ise ekim de %6,5 olan işsizlik, kasım da %6,4 olarak belirlendi. Almanya'da sanayi üretimi, Kasım 2023'te %0,7 azalarak düşüşünü art arda altıncı aya taşıdı. Piyasa beklentisi %0,2 artış olacağı yönündeydi.

Ons altında gözler ABD enflasyon verisinde

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Günün önemli şirket haberleri 10/01/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)