E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
03 Ocak 2024 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı yaklaşımımızla çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.

Yılmaz: 2024'te mal ve hizmet ihracatımızı, hedefimiz olan 375 milyar doların üzerine çıkarmak için daha çok çalışacağız.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, “2024 yılında ikinci bir ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınacak” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

ABD, İsrail’li bakanlar Smotrich ve Gvir'in, Filistinlilerin Gazze'den kitlesel olarak yerlerinden edilmeleri açıklamasını kışkırtıcı ve sorumsuz bularak reddetti.

Suudi Arabistan, Türkiye ile doğrudan yatırım teşviki alanında imzalanan mutabakat zaptını onayladı.

Lübnan resmi haber ajansı, İsrail'e ait bir insansız hava aracının Beyrut'ta bulunan Hamas ofisine saldırı düzenlediğini bildirdi.

BYD'nin elektrikli araç satışları ilk kez 2023'ün son çeyreğinde Tesla'yı geçti.

Kızıldeniz’deki belirsizlik sürerken brent petrol güne 75,8 seviyesinden başlıyor.

Ne olacak?

Yurt içinde enflasyon verileri açıklanacak.
ABD’de JOLTS verileri ve FOMC Tutanakları yayımlanacak.
Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
Almanya’da İşsizlik Oranı açıklanacak.
OPEC+’ın, Şubat ayı başında petrol piyasası izleme toplantısı planladığı medyada yer aldı.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi 2024 yılının ilk işlem gününü 154 puan artış %2,06 oranında yükselişle 7.624 seviyesinden tamamladı. En çok yükselen sektörler %6,6 ile bilişim, %5,4 ile teknoloji ve %4,2 ile sigortacılık olurken, geri çekilen tek sektör grubu %1 ile spor oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılına ilişkin dış ticaret verilerini açıkladı. Erdoğan, 2023 yılı ihracatının geçen yıla göre %0,6 oranında artışla 255,8 milyar dolara ulaşarak, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını açıkladı. Erdoğan, küresel talepte ve bilhassa AB'de görülen yavaşlamaya rağmen, ihracatta bu performansın yakalanmasının çok önemli olduğunu söyledi. İhracatta değer bazında artışta öne çıkan ilk üç ülkenin %63,4 ile BAE, %16,9 ile Rusya ve %150,4 oranında artışla Suudi Arabistan olduğunu söyledi.
Yurt içi tarafta bugün 2023 yılının son enflasyonu açıklanacak. Konsensüs beklentiler enflasyonun Aralık ayında aylık bazda %3, yıllık bazda ise %64,9 artış yönünde. Bizim beklentimiz ise aylık bazda %3,5 artış, yıllık bazda enflasyon kapanışının ise %65,5 olacağı yönünde.
Geçmiş enflasyonist etkiler zayıflamasına ve TÜFE’nin aylık artış hızının yavaşlama eğiliminde olmasına rağmen, jeopolitik gerginliklerin etkisi ile döviz kurlarındaki yükseliş, kira zam artışları ve doğalgaz tüketiminin Aralık ayında da artması ile enflasyonun yukarı yönlü gidişatını sürdürmesini bekliyoruz. Yıllık bazda gelecek enflasyonun gerek OVP beklentilerine gerekse de TCMB Enflasyon Raporu beklentilerine paralel olmasını bekliyoruz.
Ayrıca geçen hafta içerisinde merakla beklenen asgari ücret zammı da açıklandı. Asgari ücrete %49 zam yapıldı. Daha önce TCMB'nin yaptığı bir çalışmaya göre asgari ücretteki her %10'luk artışın manşet enflasyona 6 ay içerisinde yüksek oranda geçtiği ve bu geçişkenliğin ortalama %0,7 puan olduğu açıklanmıştı. Buna göre son asgari ücret zammının manşet enflasyona yaklaşık 3,5 puan etkilemesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 8.540 - 8.698 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.668 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 13.521 artışla 203.230 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.288 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 8.850’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.450 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.750 ve 8.850 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.450 ve 8.350 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

HSBC'den emtia fiyatları tahmini

 

Apple hisseleri, Barclays'ın ardından sert düştü

 

Günün önemli şirket haberleri 03/01/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)