E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
23 Kasım 2023 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Gazze'deki hükümet: İsrail saldırılarında 14.000’den fazla kişinin öldüğü Gazze Şeridi'ndeki kayıpların sayısı yaklaşık bin kişi artarak 7.000’e yükseldi.

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Ukrayna ile müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik

Bundesbank Başkanı Nagel, Euro bölgesi faiz oranlarının mevcut döngüde zirveye yakın olduğunu söyledi.

JP Morgan, İngiltere için 2024 yılı büyüme beklentisini %0,2'den %0,4'e yükseltti.

Rusya, yazlık dizel yakıt ihracatına yasağı kaldırdı.

İran Merkez Bankası Başkanı Ferzin, ülke dışında, yaptırımlar gerekçesiyle dondurulan döviz varlıklarının bir kısmının yakında serbest bırakılacağını açıkladı.

Ne olacak?

TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.

ABD piyasaları tatil nedeniyle bugün kapalı olacak.

Japonya piyasaları tatil nedeniyle bugün kapalı olacak.

ECB Tutanakları bugün yayımlanacak.

Avrupa’da Kasım ayına ilişkin Öncü PMI verileri takip edilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, bugün Macaristan'a gidecek. Bakan Kacır'ın, iki gün sürecek temasları kapsamında Macaristan Savunma Bakanı Bobrovniczky ile heyetler arası görüşme yapması bekleniyor.

OPEC+ toplantısı 26 Kasım’dan 30 Kasım’a ertelendi.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. TCMB tarafından bugün Kasım ayına ilişkin faiz kararı açıklanacak. Bizim beklentimiz ve konsensüs beklenti Kasım ayında politika faizinin %37,5 ile 250 baz puan artacağı yönünde. Yıl sonunda politika faiz beklentimiz ise %40. Beklentimizin sebepleri ise yüksek enflasyonun devam etmesi ve TCMB tarafından karar metninde verilen mesajlar. TCMB'nin dün yayımladığı Finansal İstikrar Raporu sonrasında, Haziran ayında başlatılan güçlü parasal sıkılaşmanın sürdürüldüğünü söyleyen TCMB Başkanı Erkan, enflasyonla mücadelenin her zamankinden daha elzem hale geldiğine dikkat çekti.

KKM'den TL mevduatlara geçişler kapsamında atılan adımların etkisi ile TL mevduatlarda yukarı yönlü bir seyir söz konusu. Merkez'in politika faizini yükseltmesi, TL mevduat verirken bankaların elini rahatlatırken, iç talebin baskılanarak ihracat odaklı bir strateji kapsamında yapılan açıklamalar sonrasında da bankaların kredi musluklarını azalttığını gözlemliyoruz. Merkez Bankası'nın sıkı politikaya devam edeceği mesajı ve enflasyon beklentilerinin de yukarı yönlü revizyonu ile yıl sonuna kadar faiz artırımlarının devamını beklemekteyiz.

Bugün, ABD piyasaları Şükran Günü nedeniyle kapalı olacak. Yurt içi dinamiklerin etkisinin daha ağır basması beklenirken, piyasalarda Merkez’in yanı sıra İsrail - Hamas gerilimine dair haber akışları da yakından takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.794 - 8.881 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.826 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 5.669 azalışla 253.627 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.747 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 9.150'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.550 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 9.000 - 9.100 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.700 ve 8.600 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 23/11/2023

 

Rusya dizel yakıt ihracat yasağını kaldırdı

 

Petrol, OPEC+'ın toplantıyı ertelemesiyle düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)