E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
10 Kasım 2023 - 07:40 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Beyaz Saray, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini bildirdi.

Fed Başkanı Powell, Fed yetkililerinin enflasyondaki yavaşlamadan memnun olduğunu ancak yeterince kısıtlayıcı politika uyguladıklarından emin olmadıklarını söyledi. Powell Fed’in gerektiğinde daha fazla sıkılaştırma yapmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

2 Fed yetkilisi (Richmond Fed Başkanı Barkin ve Atlanta Fed Başkanı Bostic) ABD ekonomisinin faiz artışlarının tam etkisini hissetmediğini belirterek ekonomide yavaşlama olabileceği mesajı verdi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD'nin Çin'den ayrışma arzusunun olmadığına dikkati çekerek, "Ekonomilerimizin tamamen ayrışması, hem ülkelerimiz hem de dünya için ekonomik açıdan felaket olur." ifadesini kullandı.

ABD Özel Temsilcisi Satterfield: Gazzelilerin geleceği Gazze'de, başka bir yerde değil.

Meksika Merkez Bankası, faiz oranını değiştirmedi.

Ne Olacak?

• Yurt içinde Sanayi Üretim Endeksi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
• İngiltere’de Sanayi Üretimi, İmalat Üretimi ve Ticaret Dengesi verileri açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi 4 gündür tepki yükselişi yönünde hareket sergilerken dün kar realizasyonlarıyla 60 günlük HO’nun geçtiği 7.700 puan seviyesine yaklaştı. BİST100 endeksine dahil paylar arasında PETKM, THYAO, DOAS ve GESAN hisseleri dün endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, ISCTR, MGROS, AKBNK, PGSUS PAYLARI ise endeksi en çok çeken taşıyan paylar oldu.
Yurt içine yansıyan gelişmelerde jeopolitik riskler devam ederken petrol fiyatlarının 90 dolarlardan 80 dolarlara düşmesi, enflasyonla mücadele aşamasında olumlu karşılanırken, endişelerin hafiflemesi uzun vadeli tahvil talebini artıran etki olarak görülüyor. Diğer yandan Hazine, kira sertifikası ihracında bu hafta 3 kat talep gelirken ihraç tutarı 2,5 milyar dolar oldu.

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında düşüş sürüyor. Kur Korumalı Mevduat'ındaki para uzun zaman sonra ilk kez 3 trilyon liranın altına indi. Kur Korumalı Mevduat'taki birikim 2 Kasım ile biten haftada 3 trilyon 7 milyar TL'den 2 trilyon 921 milyar TL'ye geriledi. Ekim ayı boyunca 295 milyar lira gerileyen KKM birikimleri böylece Kasım ayına da 86 milyar lira gerileyerek başladı. Merkez Bankası'nın KKM'de zorunlu karşılıkları artırması KKM'de birikimlerin hızlı düşüşünü tetikliyor. En son 6 ay kadar vadeli KKM'de zorunlu karşılık oranı %25'ten %30'a yükseltilmişti.

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. 3 Kasım haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 860 milyon dolar artışla 128 milyar 420 milyon dolara çıkarak 39 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. TCMB verilerine göre yurt dışı yerleşik yatırımcılar hissede 86 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi. Tahvil tarafında ise 27 milyon dolarlık net alım görüldü. Hisse tarafında yaşanan 86 milyon dolarlık net alım Ağustos başından bu yana görülen en yüksek alım oldu. Tahvillerde ise Eylül sonundan bu yana en yoğun giriş kaydedildi.

Yurtdışı piyasalarda ise Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfıra yaklaştığı ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havayı destekledi. S&P 500 endeksi, Kasım 2021’den bu yana ilk kez aralıksız 9 gün yükseliş kaydetmiş oldu. Teknoloji endeksi Nasdaq’da benzer bir oranda arttı ve aralıksız tırmanışını 10. güne taşıdı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.587 - 8.743 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.650 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 2.612 artışla 275.838 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.554 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 8.850'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.950
seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.350 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.750 - 8.850
seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.450 ve 8.350 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 10/11/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)