E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
19 Ekim 2023 - 07:49 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Filistin) Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir.

Erdoğan: Uluslararası medya organları taraflı ve iki yüzlü yayınlarıyla adeta insan kıyımını aklama yarışına girdi

ABD, BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’ne insani yardım sağlanması için İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara “ara verme” çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti.

Fed, Eylül ayından bu yana ekonomik faaliyette çok az değişiklik olduğunu ve fiyatların genel olarak ılımlı bir hızla artmaya devam ettiğini bildirdi. Raporda, ekonominin kısa vadeli görünümünün, genel olarak istikrarlı veya biraz daha zayıf bir büyüme sergilediği belirtildi.

S&P, İsrail - Filistin çatışmasının küresel jeopolitik riskleri artırdığını bildirdi. Gerginliğin artması durumunda küresel enflasyonun artma ihtimaline ve enerjide arz şokuna vurgu yapıldı.

Ne olacak?

Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek bugün Paris’te yatırımcı toplantısına katılacak.
• Fed Başkanı Powell, bugün New York Ekonomi Kulübü'nde konuşma yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününü %3,36 oranında düşüş, 272 puan azalışla 7.842 seviyesinden tamamladı. İsrail'in hastaneye saldırı düzenlediği haberi sonrasında ABD'nin İsrail'i desteklediği ve gün sonuna doğru İsrail'in okula yönelik yaptığı saldırı haberi sonrasında kapanışa doğru satışlar derinleşti.
Gazze'deki El - Ehli Hastanesi'nde Salı günkü saldırıda yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. Hamas, sivillerin İsrail bombardımanında yaşamını yitirdiğini belirtirken, İsrail Filistinli örgüt İslami Cihad'ın roketinin hastanede patladığını öne sürmüştü. ABD Başkanı Biden ile İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu Tel - Aviv’de görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Biden, hastanenin İsrail tarafından vurulmadığını söyledi.
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller, daha fazla sıkılaşmaya ihtiyaç olup olmadığını tespit etmek için beklemede kalıp ekonomik verilerin takip edilmesi gerektiğini belirtti. Faiz kararından 2 hafta önce Londra’da konuşan Waller “Politikamızda kesin adımlar atmadan önce ekonominin ne yöne evrildiğini bekleyip göreceğiz. Verilere bakıp ekonominin soğuyup soğumadığını veya ısınıp ısınmadığını göreceğiz. Bugün itibariyle bir şey söylemek için çok erken” değerlendirmesini yaptı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 8.297 - 8.498 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.315 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 12.312 artışla 273.888 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.529 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 8.600'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.800'ün seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.050 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.400 ve 8.500 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 7.950 ve 7.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol fiyatları düşüşe geçti

 

Günün önemli şirket haberleri 19/10/2023

 

Asya borsaları Wall Street'in ardından düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)