E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
09 Ekim 2023 - 07:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e karşı Aksa Tufanı Operasyonu başlattı.

İsrail, Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı isimli saldırının ardından, Gazze'ye akaryakıt ve mal girişini durdurma kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emekli memurlarımıza açıklayacağız.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Dijital vergi dairesini devreye alıyoruz.

VoA’da er alan habere göre ABD Başkanı Biden: Ekibime Mısır, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, BAE dahil bölge liderleri ve Avrupalı ortaklarımızın yanı sıra Filistin yönetimiyle sürekli irtibatta kalmaları talimatını verdim.

Fed Guvernörü Bowman, enflasyonu Fed’in %2'lik hedefine hızlı bir şekilde döndürmek için faiz oranlarının muhtemelen daha da artırılması gerekeceği yönündeki çağrısını yineledi.

Ne olacak?

•Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
•Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın bugün yapılması bekleniyor.
•Fed Üyeleri’nin konuşmaları takip edilecek.
•Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek 11 – 14 Ekim'de IMF ve Dünya Bankası'nın toplantılarına katılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın son işlem gününü %0,27 oranında azalış 23,05 puan düşüşle 8.464 seviyesinden tamamlarken, haftalık bazda endeks %1,56 oranında yükseliş gösterdi. Haftalık olarak en çok kazandıran sektör ticaret ve KOBİ olurken, ulaştırma ve kimya sektörü sen çok geri çekilen sektörler olarak ön plandaydı. Geçtiğimiz hafta volatilitenin yüksek olduğu piyasalarda S&P'nin Türkiye notu, enflasyon ve askeri haberler fiyatlamalarda etkili oldu.
Hamas'ın silahlı kanadı İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattığını duyurdu. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5.000 roket ve havan fırlattıklarını duyurdu. İsrail ordusu ise roketlerin fırlatıldığı Gazze Şeridi'ne doğru saldırı başlattığını duyurdu.

Yatırımcı sayısında gerileme

 

Günün önemli şirket haberleri 09/10/2023

 

Asya borsaları haftaya karışık seyir ile başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)