E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
09 Ağustos 2023 - 07:52 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Tahıl koridoru) Şüphesiz bu sorunun daha fazla çıkmaza girmeden çözümü, Batılı ülkelerin sözlerini yerine getirmelerine bağlıdır.

Erdoğan: (Tahıl koridoru) 17 Temmuz itibariyle askıya alınan girişimin, kapsamı genişletilerek tekrar uygulanması için temaslarımız devam ediyor.

Erdoğan: Son haftalarda kimi Avrupa devletlerinde artık tahammül edilemez boyutlara varan İslam düşmanlığıyla mücadele için de daha fazla çaba harcamamız gerekiyor.

Erdoğan: Irak ve Suriye istikrara kavuştukça, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri de hızlanacaktır.

SEC, 11 Wall Street şirketinin federal menkul kıymetler yasalarının kayıt tutma hükümlerini ihlal ettiklerine yönelik SEC suçlamasını kabul ettiklerini ve 289 milyon dolar ceza ödeyeceklerini duyurdu.

Çin'de TÜFE Temmuz ayında yıllık yüzde %0,3 düşüş kaydederek iki yılı sonra ilk kez düştü. Aylık %0,2 artış gösterdi.

Ne olacak?

•Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.
•ABD’de enflasyon yarın açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününü kar realizasyonu ile 58 puan düşüşle 7.412 seviyesinden tamamladı. Bilançolarda gerçekleşmelerin fiyatlanması endeks tarafında geri çekilmedeki önemli bir durum olarak ön plana çıktı. BİST100 endeksinde 5 g HO 7.352, 22 g HO 6.809, 60 g HO 6.104 seviyesinden geçiyor. TL bazında 7.425 seviyesi pivot olarak, 7.490 - 7.570 - 7.635 seviyeleri direnç, 7.345 - 7.280 - 7.200 seviyeleri destek olarak takip edilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından vergi reformuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki dönemde bu yönde birtakım çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu vergi artışı – azalışı değil. Bu vergi sisteminin modernize edilmesi, güncellenmesi, sadeleştirilmesi ve daha dengeli hale getirilmesi diyelim” dedi. Yılmaz, 2026 yılında enflasyona ilişkin "perspektifimiz tek haneli enflasyon" diye konuştu. Yılmaz, OVP’de TCMB ile çalışıldığını da sözlerine ekledi.

Günün önemli şirket haberleri 09/08/2023

 

Asya borsaları karışık seyrediyor

 

SEC, 11 Wall Street şirketine para cezası kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)