E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
23 Mayıs 2023 - 08:03 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy borç limitini görüştü. Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi kısa bir değerlendirmede bulunan Biden, borç limiti konusunda biraz ilerleme kaydedeceklerine inandığını belirtti.

ABD Hazine Bakanı Yellen, borç limitine ilişkin güncel bilgileri paylaşmak için ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy'ye yeni bir mektup gönderdi. Mektupta Yellen, Kongre'nin Haziran ayı başına ve potansiyel olarak 1 Haziran'a kadar borç limitini yükseltmemesi veya askıya almaması halinde Hazinenin artık hükümetin tüm yükümlülüklerini yerine getiremeyeceğinin tahmin edildiğini aktardı.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, bankacılık sektörünün en zor gerilim durumunu geride bırakmış gibi görünse de, tarihin daha fazla sorunun göz ardı edilemeyeceğini gösterdiği konusunda uyardı.

San Francisco Fed Başkanı Daly: Haziran ayı faiz artırımına ilişkin konuşmak için erken.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'nun hükümet kurma görevini verdiği Yunanistan Başbakanı ve dünkü genel seçimlerin galibi Miçotakis'in görevi iade ettiği bildirildi. Sakelaropulu'nun seçimde ikinci parti olan Radikal Sol İttifakın Lideri Çipras'ı kabul ederek hükümet kurma görevini bu kez de kendisine vereceği belirtildi.

Almanya'da Başbakan Scholz ile Maliye Bakanı Lindner 2024 bütçesindeki 20 milyar euro açığın harcamaların kısılarak kapatılmasında anlaştı

Tayvan'ın Dünya Sağlık Örgütünün karar organı niteliğindeki Dünya Sağlık Asamblesine katılımı kabul edilmedi.

Ne olacak?

Zafer Partisi Başkanı Özdağ, 11:00’da açıklamalar yapacak.
Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt dışında PMI verileri açıklanacak.
Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya liderleri 25 Mayıs'ta Moskova'da bir araya gelecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftayı baskı ile tamamlayan BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe alıcılı başlangıç yaptı. TCMB’nın en ucuz maliyetle borçlanma imkanı sağlayan kredi kartı üzerinden nakit avansa getirdiği kısıtlamayı kısa süre içinde kaldırması dün açılışta, geçen haftanın en çok kaybettireni, 8 – 12 Mayıs’ın en çok kazandıranı olan bankacılığı desteklese de seçim belirsizliği endeksi kısa sürede baskıladı.

Ata İttifakı’nın dağılması ardından Adalet Partisi lideri Öz’ün Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ile AKP Başkan Vekili Kurtulmuş’un Zafer Partisi Lideri Özdağ ile görüşmesi ve Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı, 1. Tur seçimlerinde yaklaşık %5,2 oy alan Oğan’ın seçime hangi adaya destek göstereceğine dair açıklamaları ile yurt içi piyasalar siyasi gelişmelerin etkisi ile yüksek oynaklıkla hareket etti.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yaklaşık 2,8 milyon oy alan Oğan, ikinci turda hangi ittifakın adayına destek vereceğini canlı yayında açıkladı. Oğan, "28 Mayıs seçimleri ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan'ı destekleyeceğimizi ilan ediyorum" dedi.

Ata İttifakı üyelerinden Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklarken, Zafer Partisi destekleyeceği adayı bugün açıklayacak.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 5.078 - 5.253 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.154 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 24.435 artarak 301.362 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.296 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.350’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.650 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.050 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.300 - 5.350 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 4.950 ve 5.050 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol 'borç limiti' görüşmesinin ardından yükselişte

 

Bakan Bilgin: EYT'liler bütün haklarını birikmiş olarak alacak

 

Avrupa'nın ardından ABD borsaları da karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)