E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
19 Nisan 2023 - 08:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (TCG Anadolu gemisi) İki misli büyüğünü yapacağız, böylece denizlerdeki gücümüzü çok daha artıracağız.

Erdoğan: (İstanbul) Konutları dönüştürürken, boşalan yerleri yeşil alan ve sosyal donatı alanlarıyla değerlendireceğiz. Yeni toplanma alanları kazandırmış olacağız.

Erdoğan: Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz.

Erdoğan: Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz.

AB kurumları, üye ülkelerde çip üretimini artırmak için 43 milyar euro kaynak sağlanmasını içeren planda anlaştı.

Netflix'in abone sayısı, 2023'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 1,8 milyon kişi artarken hisse başına düşen kârı da aynı dönemde 3,53 dolardan 2,88 dolara geriledi.

Ne olacak?

Yurt içinde TCMB Beklenti Anketi açıklanacak.
İngiltere ve Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi işlem günü bakımından kısa haftada baskılanmaya devam ediyor. Haftanın ikinci işlem gününde de endeks günü hafif satıcılı tamamladı. İşlem hacmi açısından düşük bir gün geçiren endeks 60 g HO’nun sınırında günü tamamladı. Bayram tatili riskinin alınmaması ve takas sürelerinin uzun olmasından kaynaklı hacimlerin ortalamaların altında kalmasını bekliyoruz.

2023 yılı birinci çeyrek finansalları 14 Nisan Cuma günü Karsan ile başladı. Beklentili şirketlerin finansalları ise 19 Nisan’da Arçelik ile başlayacak olup, bankacılık tarafı da 26 Nisan’da Akbank finansallarının Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıklanması ile başlayacak. Birinci çeyrek finansallarının son açıklanma tarihleri ise konsolide olmayanlar için 2 Mayıs 2023 Salı, konsolide finansallar ile bankacılık finansalları için 10 Mayıs 2023 Çarşamba olarak belirlendi. Güçlü bilanço beklentileri olan ve anlık konjonktürden olumlu etkilenecek şirketlerin finansal dönemde endekse katalist olmasını bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.594 - 5.708 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.607 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.194 artarak 268.885 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.713 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.750’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.050 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.550 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.700 - 5.750 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.350 ve 5.550 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 19/04/2023

 

Asya borsalarında karışık seyir

 

En fazla para girişi olan hisseler 18/04/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)