E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
28 Mart 2022 - 07:49 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 11.194 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 64kişi olduğu açıklandı.

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısı İstanbul'da yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Rusya-Ukrayna Savaşı) Gıda sektörümüz, Kazakistan, Amerika, Kanada başta olmak üzere diğer alternatif tedarik kaynaklarıyla ilgili arayışlarını sürdürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Önümüzde yeni bir müzakere turu var, çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre, Türkiye'de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var. Bu fena değil. Sonucu görelim." dedi.

Galatasaray'da başkan Burak Elmas ve yönetimi, mali açıdan ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi.

Zelenskiy: "Rusya'ya enerjinin bir silah olmadığı gösterilmelidir."

Beyaz Saray: 2023 mali bütçesi milyarderler için asgari vergi teklifini de içerecek .

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki savaşın bir ayına ilişkin değerlendirmesinde, "Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mıkolayiv şehirleri kuşatma altında, Herson bölgesinin tamamı, Zaporijya’nın da büyük bir kısmı kontrolümüzde." ifadesini kullandı.

AB Liderler Zirvesi’nde AB Komisyonunun ortak doğalgaz alım sözleşmeleri ve kış aylarına kadar doğalgaz depolarının doldurulması teklifleri değerlendirildi. AB Komisyonu Başkanı Leyen, AB’nin enerji bağımlılığı hakkında yaptığı konuşmada, “Rus fosil yakıtlarından kurtulacağız." dedi

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Mal Ticaret Dengesi açıklanacak.
• Rusya Merkez Bankası, 28 Mart'tan itibaren sabit fiyat ile bankalardan altın alımına başlayacak .
• S&P'nin 1 Nisan’da Türkiye değerlendirmesi yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Fed ve ECB'nin belirsizlikleri ortadan kaldırması küreseldeki risk iştahını yükseltti. Mart ayındaki faiz kararı toplantısında Fed faizini 25 baz puan artırdı. Rusya - Ukrayna gerginliğinden kaynaklı olarak Fed'in faiz artırımını öteleyebilir mi algısı ortadan kalkarken, Fed 6 faiz artırımı daha olacağını ve sıkılaştırmanın artacağını aktardı. Öyle ki Fed'in enflasyon kaynaklı gelişmelerden ötürü Mayıs ayında 50 baz puan faiz artıracağını piyasalar fiyatlarken, Fed eyalet başkanlarından da 50 baz puan faiz artırılması gerektiği yüksek sesle konuşuluyor. Faiz artırımı ve sıkılaşmaya en uzak olarak gözüken ECB'de bu mottosundan vazgeçmiş görünüyor. ECB, geçtiğimiz gün sıkılaşmaya yönelik sinyaller verdi. ECB üyesi Elderson, ''Bu yıl faiz artırımını dışarda tutmayacağız'' dedi.
Geçtiğimiz gün AB liderleri, G7 liderleri ve NATO üyeleri liderleri toplantı gerçekleştirdi. Toplantıdaki ana tema Rusya - Ukrayna gelişmeleriydi. Burada endişe yaratan konu ise 'nükleer silahlanma' oldu. Nükleer silahlanmalar ile savaşın yeni bir boyut mu kazandırdığı endişeleri piyasalarda oluşurken, Rusya'nın Ukrayna'ya olası bir nükleer silah ile saldırma olasılığına karşılık ABD Başkanı Joe Biden, 'Rusya'nın böyle bir şey yapması durumunda aynı karşılığı vereceklerini' ifade etti. AB Liderleri, G7 ve NATO'dan Rusya'ya 'savaşı durdurun' çağrısı geldi.

Cuma günü finans sektöründe kurumlar vergisi oranı %20'den %25'e çıkarılacak haberi ile birlikte endeks, bankacılık öncülüğünde geri çekildi.

Günün önemli şirket haberleri 28/03/2022

 

Hammadde krizi mobilya üretimini geciktirecek

 

Kabine Rusya-Ukrayna savaşı ve ekonomi gündemiyle toplanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)