E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
23 Ağustos 2022 - 08:36 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Erdoğan: Türkiye’nin ihtiyacı, faizi yükseltmek değil, yatırımı, istihdamı, üretimi ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır.

Erdoğan: Toprak Mahsulleri Ofisimiz, mısır alım fiyatını, destek hariç, ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacak.

Bakan Nebati: Orta Vadeli Ekonomi Planı Eylül’ün ilk haftasında açıklanacak.
Tahvil faizleri sert düştü: 2 yıllık gösterge tahvilin faizi %14.23'e, 10 yıllık gösterge tahvilin faizi %13.96'a kadar gerilediği görüldü.

Amerika ve Avrupa borsaları, Fed ve ECB'den daha agresif faiz artırımları endişeleriyle düşüşle kapandı.

Suudi Arabistan, OPEC+'ın petrol fiyat düşüşünü önlemek için üretimi azaltabileceğini açıkladı.

Ne olacak?

TÜİK, Ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıklayacak.

Euro Bölgesi Ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri açıklanacak.

Avrupa ve ABD'de öncü PMI verileri açıklanacak.

Fed Başkanı Powell 26 Ağustos'ta Jackson Hole konferansında konuşacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Borsa İstanbul, Pazartesi günü yatay bir açılışın ardından  alımların devam etmesiyle Banka ve Sanayi sektörü hisseleri öncülüğünde yükselişini sürdürdü. BIST 100 endeksi, % 1,45 yükselişle 3.064 puana yükseldi. Son zamanlarda borsada yabancı yatırımcılar net alıcı konumunda bulunuyor. Son 10 gündür yabancı yatırımcıların borsada alım yaptığı dikkat çekerken, endeksin 3.000 puanın üzerinde kalmasıyla yükseliş trendini desteklemesini bekliyoruz. Yurt içinde ise geçen hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 100 ban puanlık faiz indirimine gittiği toplantının özeti ile ticari kredi faizlerine yönelik alınan makro ihtiyati tedbirlerin yansımaları, bu hafta yatırımcıların odağında olacak. Özellikle, Faiz indirimine devam eden Merkez Bankası karar metninde dikkat çektiği kredi büyümesi ve kredilerin selektif kullanılmasına dair hafta sonu yeni bir düzenlemeye gitti. Burada ticari kredilerde kat sayı ve menkul kıymet tesisinde değişiklik yapıldı. Yeni düzenleme ile bankaların ticari kredi faizlerini düşürmek, piyasa faizi ile politika faizi arasındaki farkı en aza indirmek ve alınan kredilerin ama uygun kullanılmasını sağlayarak döviz alımının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu karara rağmen Haftaya Bankacılık sektörü hisseleri %3’ün üzerinde prim yaptığı dikkat çekti.

Diğer taraftan, Hafta genelinde makroekonomik veri takviminin de yoğun olması dikkati çekerken, dünya genelinde bugün açıklanacak hizmet sektörü ve imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Avro Bölgesi'nde Tüketici Güven Endeksi ve Avrupa Merkez Bankası toplantı tutanakları, ABD'de ise Perşembe günü revize büyüme ve dayanıklı mal siparişleri yakından takip edilecek. Son olarak perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda merkez bankası yetkililerinin vereceği mesajlar yakından takip edilecek. Fed Başkanı Jerome Powell da sempozyum kapsamında cuma günü bir konuşma yapacak.

Asya'da metal fiyatları yükseldi

 

Euro/dolardaki hareket daha da derinleşecek mi?

 

Günün önemli şirket haberleri 23/08/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeki23 Ağustos 2022 09:52

    Düşerek açılıyor yatay değil. Bankalar borsayı düşürür

  • Mucise Reis : )23 Ağustos 2022 09:46

    Seçimler yaklaşıyor. Dibinin dbinin dibiyiz. Haliyle seçimler geldikçe bi rçok çıkmayacak kanun metin düzenleme çıkıyor.. seçimelrde dğeişim olursa global ekonomık program değişiyor... faizde bekleyen xxx korumalı paralar bu durumda doalr olsada pek bişe ifade etmeyecek duruma geliyor... halıyle borsaya az az malıyet atıp bir kaç ay izlemek ve iyi maliyet tutan kağıtlara takviyeli parçalı girişler ile seçim sonrası hedeflenebilir. bu durumda pusula yurtdışı borsaları ve aynı dalgalanmaları izlemek oalcaktır. Yabancıda bu bahsettiğim mantığı düşünmesi olası :D yabancı alabileceği hikayeleri kullanır. Ülkemizin seçim tarihi alınabilecek hikaye, yani iyi/kötü onlarsa senaryo yazabilirim. Hem reel yatırım gelecekderim, sanal yatırım coşacak derim, kurkorumalı hesap borsaya girecek derim, faizler düşecek derimi globale dönüy rekonomı progrmaı derim.. yani yabancı hikayeleri sever... Burada aracı değerlendırme kurumları raporları önemli tabi. good luck trader :D

  • Ferdi23 Ağustos 2022 08:51

    Amerika çökmüşken artık kar satışı gelir. Shortçular bittiyse borsa düşecektir.

  • Kılıç23 Ağustos 2022 08:43

    İsfin ve albaraka hisselerim. Yabancı 5 katına çıkarmadan satmaz.

  • Naim23 Ağustos 2022 09:53

    İsfin yeni başladı. Spekülatör giren tahta 10 lira olmadan düşmez