E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yabancı takası geriliyor---

Borsada yabancı takası geriliyor

Borsada yabancı takası geriliyor
14 Ekim 2014 - 09:07 borsagundem.com

Doların tüm para birimleri karşısında değer kazanması piyasalarda satış baskısının artmasına neden oldu

''Doların küresel çapta değer kaybetmeye devam etmesi, ülke risk primindeki geri çekilme(CDS=197) ve Brent petrol fiyatındaki gevşemeye bağlı olarak oluşan iyimser havanın etkiyle BIST100 endeksi %2,21 oranında değer kazandı ve günü 75.115 seviyesinden kapattı. Görüntü itibariyle söz konusu gelişmelerde önemli bir değişiklik olmaması dolayısıyla oluşan iyimser havanın devamı beklenebilir. Bu kapsamda, 75.200-75.500 aralığında dirençle karşılaşan endeks, bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda 76.500 seviyesi gündeme gelebilir.
Yurtdışı piyasalara baktığımızda ise, ABD borsaları dün sert düşüş kaydederken, S&P500 200 günlük hareketli ortalamanın altına geriledi. Bugün ise vadeliler hafif alıcılı seyretmekte. Asya borsaları ise, Japonya hariç alıcılı işlem görmekteler. Alman Dax endeksi ise yaşanan düşüşlerin ardından dün bir miktar toparlanırken; Bugün TSİ 12:00 'de açıklanacak ZEW beklenti anketi beklenecek. Söz konusu verinin etkisi yurtiçi piyasalara da yansıması gözlemlenebilir. Ek olarak, yabancı takas oranı %62,7'ye kadar geriledi.''

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)