E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, satıcılı başlangıç bekleniyor
30 Ekim 2023 - 08:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor

30 Ekim'de okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Cumhuriyet'in 100. yılı) Millet olarak bugün gerçekten çok farklı bir gurur ve heyecanı yaşadık, yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyetimiz, bugün ilk asrını tamamlayıp Türkiye Yüzyılı dediğimiz ikinci asrına yelken açıyor.

Erdoğan: Şimdi İsrail, biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz.

Dışişleri Bakanlığından, İsrail’li yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin ifadelerine yönelik yapılan açıklamada, "İftiralarını ve mesnetsiz iddialarını kesinlikle reddediyoruz." denildi.

İsrail’li diplomatların 19 Ekim itibarıyla Türkiye'den ayrıldıkları bildirildi.

Hollanda Başbakanı Rutte: (Netanyahu'ya) Gazze'ye acilen yardım ulaşmasının gerekliliğini vurguladım. Çok sayıda masum sivilin ölümünü önlemek için askeri harekatta itidal gerek.

Pay senedi yatırımcı sayısı bir haftada yaklaşık 500.000 arttı.

Türkiye ile Cezayir, enerji alanında işbirliğini genişletmek amacıyla görüşmelerde bulundu.

G7 Ticaret Bakanları, Japonya'nın Osaka kentinde yaptıkları görüşme sonrası ortak açıklama yayımladı. Açıklamaya göre Bakanlar, son dönemde artan ekonomik baskılara karşı ortak çabaların artırılmasını taahhüt etti.

ECB Yönetim Konseyi üyesi Vujcic, ECB’nin faiz artırım sürecini şimdilik tamamladığını söyledi.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bugün toplanması bekleniyor.

Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacakken, Almanya’da Öncü TÜFE verileri takip edilecek.

Çin Dışişleri Bakanı Yi'nin ABD'yi ziyaretinde, iki ülke liderlerinin gelecek ay San Francisco'da düzenlenecek Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi marjında muhtemel görüşmesinin hazırlıklarının yapıldığı bildirildi.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
İsrail - Hamas gerginliğinde geçtiğimiz hafta akışlarının azalması ve kara harekatanın ertelendiği haberleri piyasaları kısmi de olsa rahatlatmıştı. BİST100'de haftanın ilk iki işlem günü %6,5'luk yukarı yönlü seyir izlenirken, Türkiye'deki siyasilerin yaptığı açıklamalarla Çarşamba günü endeks kazançlarını sildi. Ortadoğu gerginliğine ek olarak ABD ile İran arasındaki sürtüşme haberleri endişeleri artırdı. Savaşın büyümesini istemediklerini ifade eden ABD Dışişleri Bakanı Blinken, BM Güvenlik Konseyinde düzenlenen oturumda İran'a gözdağı verdi: "Herhangi bir yerde personelimize saldırırsa, ivedilikle ve kararlı bir şekilde savunmaya geçeriz" dedi. Endeks geçtiğimiz haftayı %2,6 yukarı yönlü hareketle tamamlarken bu hafta sonu Orta Doğu’ya ilişkin haber akışları endişeleri artırdı. İsrail - Hamas çatışmaları 24. gününde devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda şimdiye dek 1.400 İsrailli hayatını kaybetti. Hamas, Gazze'de can kaybı sayısının 8.000’i geçtiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu, müttefiklerine mesaj gönderdi ve "Eğer kazanamazsak sıradaki siz olacaksınız” dedi. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi de savaşta yeni bir aşamaya geçildiğini söyledi. Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal, Gazze'de iletişim ve internetin kademeli olarak geri döndüğünü duyurdu. İsrail ordusu, binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ni hedef alma seçeneğinin de halen masada olduğunu açıkladı.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 7.777 - 8.058 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.013 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 40.764 düşüşle 208.188 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.008 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 8.100'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 7.650 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.100 - 8.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 7.650 ve 7.450 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Ons altın 2 bin doların üzerinde işlem görüyor

 

Borsada yatırımcı sayısı 8.5 milyonu aştı

 

Asya borsaları haftaya karışık seyirle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN30 Ekim 2023 11:44

    Satış yapabilmemeleri için keriz bulmaları gerekir o da yükseltip yükseltip ancak satabilirler yoksa bu iş olmaz.