E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, satıcılı başlangıç bekleniyor
02 Ağustos 2023 - 07:59 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

VOA’da yer alan habere göre Halkbank, New York'taki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi'ne 71 sayfadan oluşan savunma dilekçesini sundu. Dilekçe, Halkbank'ın avukatı Robert M. Carry'nin imzasıyla sunuldu.

Fitch, ABD'nin uzun vadeli kredi notunu düşürdü.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, 2024'ün ikinci yarısına kadar faiz indirimi öngörmüyor.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Suriyeli bakanlarla iki ülke arasındaki anlaşmaların uygulanmasını görüştü.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 52 ilin emniyet müdürü değişti.

Adalet Bakanı Tunç, İzmir'de İsveç Fahri Konsolosluğu binası önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İzmir'de metro ve tramvay işçilerinin grevi sona erdi. Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanlarının başlattığı grev toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla sona erdi.

İngiltere'de son dönemde açıklanan verilerin ve öncü sektör göstergelerinin giderek zayıflaması ülke ekonomisinin resesyona gireceğine ilişkin endişeleri artırdı.

Çin Maliye Bakanlığı: Küçük vergi mükellefleri için KDV oranı indirildi.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.
Temmuz ayı enflasyonu yarın açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BDDK, bankaların sermaye yeterliliğinde kredi risk ağırlıklarını %150'ye çıkarırken taksitlendirmeye sınırlama getirdi. Havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda taksitlendirme kaldırıldı. TCMB ardından BDDK’dan da sıkılaştırma adımlarının gelmesi TCMB ve BDDK’nın benzer politikalar ile çalıştığı algısını oluşturuyor. Kredi risk ağırlığının artması kredilerde yavaşlamayı daha artıracakken ekonomik büyümeyi de sınırlandırabilir. Cari açığın azalması ve enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için de harcama limitlerine kısıtlama getirildi.  Sıkılaştırma adımlarının ekonomilerde küçülme beklentisini oluşturması riskli varlıklardan çıkışları kısmi de olsa dün hızlandırdı. Fakat rasyonelite çerçevesinde atılan adımların olması yurt içine olumlu yansıyor.

BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününü 48 puan düşüşle 7.168 seviyesinden tamamladı. 4 gündür hızlı yukarı yönlü giden endekste dün gün sonuna doğru realizasyonlar yaşandı.BİST100'de 5 g HO 6.897'den, 22 g HO 6.458'den, 60 g HO 5.833 seviyesinden geçiyor. Bilanço dönemi hisse ve sektör bazlı hareketleri ön plana çıkarıyor.TL bazında 7.190 seviyesi pivot olarak, 7.272 - 7.376 - 7.455 seviyeleri direnç, 7.090 - 7.010 - 6.905 seviyeleri destek olarak takip edilecek. Dolar bazında 270,0 - 273,9 - 276,8 seviyeleri direnç, 263,2 - 260,2 - 256,4 seviyeleri destek olarak izlenecek.

Asya borsaları, ABD'nin kredi notunun ardından düştü

 

ABD'de petrol stoklarında sürpriz azalma

 

Fitch'den ABD'ye kötü haber

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL02 Ağustos 2023 09:50

    Neticeyi değiştirmez küçük bir düzeltme olur 7-15 gün sonra tekrar yükselir ve yılsonu hedefim 12 000-15 000 olacaktır çünkü yılsonunda MB enflasyonu % 63 çıkartığına göre dolar o zamanlar 45-55 TL bandına girmesi demektir ki borsaya rallı yaptıracaktır.