E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı açılış bekleniyor---

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

Borsada satıcılı açılış bekleniyor
12 Mayıs 2022 - 08:18 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 1.670 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 9 kişi olduğu açıklandı.

ABD yönetiminin, Türkiye'ye F-16 parçaları ile bu uçaklarda kullanılacak bazı füze ve radar sistemlerinin satışı konusunda Kongreye ön bilgilendirme yaptığı bildirildi.

EBRD Toplantısı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Küresel jeopolitik gelişmelerin neden olabileceği ekonomik ve toplumsal sonuçların etkilerine dikkat çekmenin yanı sıra Türkiye’nin yeşil dönüşümde devreye aldığı çalışmaları aktararak yenilenebilir enerji yatırımlarına daha fazla yer verilmesi gerektiğinin altını çizdik .

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefimizi alternatif pazarlardan sağlayacağız.

Çin, DSÖ Genel Sekreteri Ghebreyesus’un Covid - 19'a karşı sıfır vaka stratejisinin sürdürülebilir olmadığına ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı Kirillov, Ukrayna'nın, ABD tarafından biyolojik silah bileşenlerinin geliştirilmesi ve yeni ilaç örneklerinin test edilmesi için poligon haline getirildiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Austin: Şimdi, Rusya'nın işgali daha az tehlikeli olmayan farklı bir aşamaya girdi ancak birlik içinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve Ukrayna'nın şimdi ve gelecekte kendini savunması için ihtiyaç duyduğu desteği hızlı bir şekilde sağlamaya devam edeceğiz.

St Louis Fed Başkanı Bullard: Fed'in faiz artırmaya devam etmesi gerekli, ancak şu an için 75 baz puan artırım beklemiyorum .

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Enflasyon yüksek kaldıkça Fed faiz artırımlarına devam edecek .

ABD: Kuzey Kore bu yıl 17 balistik füze denedi.

Rusya, Gazprom'un Batılı ülkelerdeki eski yan şirketlerini yaptırım listesine aldı

Çin'de gayrimenkul sektörünün en büyük dördüncü şirketi olan Sunac, dolar cinsi kupon ödemesini yapamadı. Şirket diğer ödemelerinin yapılamayacağını da öngördü.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de ÜFE ve İşsizlik Başvuruları, İngiltere’de ise büyüme verileri açıklanacak.
• AB - Japonya Zirvesi, bugün Tokyo'da yapılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak alıcılı başlangıç yaptı. Bilanço döneminin bitmesi ile birlikte beklentilerin karşılanması sonrasında endekse gün içinde kar realizasyonları geldi. Sonrasında ise ABD tarafından açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin üstünde gelmesi ile ABD tahvillerinin yukarı yönlü seyri ve ABD vadelilerindeki geri çekilme, BİST100 endeksindeki satışları derinleştirdi.
ABD tarafında enflasyon verisi açıklandı. ABD enflasyonu %8,1 olan beklentilerin üstünde %8,3 olarak açıklandı ve 40 yılın zirvesinden geriledi. Dayanıklı tüketim mallarındaki fiyat düşüşleri ve Çin'deki salgın önlemlerinin enerji fiyatlarında kısa süreli normalleşmeye yol açması nedeniyle ABD'de enflasyon 40 yıllık zirveden geriledi.
Yabancılar geçtiğimiz hafta 110 milyon dolarlık hisse, 24 milyon dolarlık DİBS sattı . TCMB tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 216,0 milyar dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 29 Nisan ile sona eren haftada 213,8 milyar dolara geriledi.

Günün önemli şirket haberleri 12/05/2022

 

En fazla açığa satış yapılan 10 hisse 11/05/2022

 

En fazla para girişi olan 10 hisse 11/05/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)