E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada sakin başlangıç---

Borsada sakin başlangıç

Borsada sakin başlangıç
31 Temmuz 2013 - 09:16 borsagundem.com

Beklemeye geçen borsalarında etkisiyle Borsa İStranbul'un güne sakin bşr başlangıç yapması be

Bugün akşam faiz kararını açıklayacak olan FED’in etkisi nedeniyle bekleme moduna geçen borsaların sabah itibarıyla gerek spotta gerekse vadelide yatayda seyretmesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne yatayda başlamasını bekliyoruz. Beklentilerin altında gelen tüketici güveni ve S&P Case Schiller konut fiyat endeksi verilerine karşılık yatırımcıların FED’in bu akşam sonuçlanacak olan toplantısını beklemek istemesi ve şirket karlarından destek bulması dün yurtdışı borsaların yatayda kapanışlar yapmasına sebep oldu. Yurtiçinde ise, TCMB Başkanı Başçı’nın çok da tatmin etmeyen açıklamalarının yanı sıra Citigroup’un bankalara yönelik tavsiyesini artırması BİST-100 endeksinin dünü %2 yükselişle kapatmasını sağladı.
Bugün yurtdışında önemli makro veriler bulunsa da, piyasaların gözü kulağı diğer yandan ABD Merkez Bankası’ndan gelecek açıklamalarda olacak. Bankanın faiz kararı sonrasında nasıl bir tonda ve nasıl mesajlar vereceği önemle izlenmesi gerekirken, bu haberin BİST-100 endeksine doğrudan etkisi yarın, dolaylı etkisi ise bugün fiyatlarda görülecektir. Bu çerçevede, bugün ABD’den büyüme, ADP özel sektör istihdamı ve Chicago PMI gibi veriler ikinci seansa yön verecek gelişmeler olacaktır. Bu datalara yönelik beklentilerin genellikle zayıf olmasına karşılık akşamki FED kararı öncesinde nasıl çıkacakları, FED’in kararı öncesinde nasıl pozisyon alınacağı açısından önemli olacaktır. FED Başkanı Bernanke’nin Mayıs ayındaki açıklaması ile varlık alımlarının Eylül’de azaltılacağı beklentisinin ortaya çıkmasının piyasalarda yarattığı negatif hava nedeniyle Bernanke iki aydan bu yana sıcak mesajlar vermeye çalıştığını, görevini bırakmaya sayılı günler kala piyasa dostu haline geri döndüğünü görmekteyiz. Bu nedenle, bugünkü faiz kararı sonrasında negatif söylemlerden uzakta kalmaya çalışacağını tahmin ediyoruz.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)