E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
11 Kasım 2022 - 08:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

MSCI, Kasım 2022 Yarı Yıl Endeks Gözden Geçirmesi'nde MSCI Türkiye Endeksi'ne Hektaş ve Sasa ile Yapı ve Kredi Bankası'nı dahil etti.

MSCI Small Cap Endeksleri içindeki Türkiye Endeksi'ne Aygaz, Borusan Yatırım, Doğuş Otomotiv, Girişim Elektrik, Kontrolmatik Teknoloji, Kordsa Global Ensdüstri, ODAŞ Elektrik Üretim, Oyak Yatırım Menkul, Smart Güneş Enerjisi ve Ziraat Gayrimenkul Yatırım dahil edildi.

MSCI Endeks'ten Aksa Enerji, Coca-Cola İçecek, Gübre Fabrikaları, Hektaş, Jansta Jant ve Kızılbük Gayrimenkul çıkarıldı.(*Değişiklikler 30 Kasım seans kapanışı sonrası uygulanacak)

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, otomobillerde ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını belirterek, "Matrah eşikleri düzenlemesiyle ilgili çalışıyoruz" dedi.

Moody's Türkiye'nin bu yıla ilişkin büyüme tahminini %4,5’ten %5,3'e yükseltti.

Avrupa İlaç Kurumu, ilaç firması Sanofi Pasteur'ün geliştirdiği Kovid - 19 aşısının takviye doz olarak kullanılabileceğini bildirdi.

Donald Trump, Florida Valisi DeSantis için, ‘’Başkan adayı olursa bozguna uğrar.’’

San Francisco Fed Başkanı Daly: Tek bir ay zafer ilan etmek için yeterli değil, Fed enflasyonu aşağı getirmekte kararlı olmaya devam edecek

Financial Times'ın haberine göre, İngiltere Maliye Bakanı Hunt, önümüzdeki Sonbahar Bütçe Açıklaması'nda 2025'ten sonra üç yıl boyunca günlük kamu harcamalarını reel olarak dondurmayı müzakere ederek 2028 yılına kadar yılda yaklaşık 27 milyar sterlin tasarruf sağlamayı planlıyor.

El Salvador'un elindeki Bitcoin varlıkları değerlerinin %60'ını kaybetti.

Meksika Merkez Bankası, 75 baz puan faiz artışına devam etti.

Ne Olacak?

• Yurt içinde bugün Cari İşlemler Dengesi, Sanayi Üretim Endeksi ve Perakende Satış verileri açıklanacak.
• İngiltere’de Öncü GSYH, Almanya’da ise enflasyon verileri ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

ABD’de merakla beklenen enflasyon verisi açıklandı. Ekim ayında aylık bazda enflasyon %0,6 olan beklentilerin altında %0,4, yıllık bazda enflasyon ise %8,0 olan beklentilerin altında %7,7 olarak açıklandı. Böylece yıllık enflasyon %8,2’den %7,7’ye geriledi.

Bizim için daha önemli olan çekirdek enflasyon da yıllık bazda %6,6’dan %6,3’e geriledi. Açıklanan olumlu enflasyon verileri sonrasında Nasdaq ve S&P vadelileri pozitif seyretti. ABD tahvilleri sert geri çekilirken, ons altın ve bitcoinde alımlar hızlandı. Türkiye 5 yıllık CDS’ler 600’ün altına geriledi. Veri ile gerileyen dolar endeksi sonrasında, dolar, küreselde güç kaybederken, Dolar / TL an itibariyle 18,50 seviyesinden işlem görüyor.

Veri ile birlikte Fed’in faiz artırımlarında agresifliği azaltabileceğinin fiyatlamalarıyla ve söylemlerin güvercinleşebileceği beklentileriyle piyasalarda risk iştahı arttı. BİST100 endeksi de yukarı yönlü hareket ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test ederken, yeni kapanış rekorunu kırdı.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 4.912 - 5.107 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.068 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 20.063 artarak 302.269 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.924 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.140’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.980 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.140 ve 5.180 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.030 ve 4.980 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsa rekor seviyelerde

 

Günün önemli şirket haberleri 11/11/2022

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)