E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
27 Ekim 2022 - 08:33 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Kurumların KKM kapsamında faiz ve kar payları ile diğer kazançlar için uygulanan kurumlar vergisi istisnası, bilançolarında yer alan yabancı paralar için de uygulanacak.

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Varhelyi, Türkiye ile AB arasında dengeli bir ticaret gerçekleştirildiğini belirterek, "İki taraf arasında inanılmaz bir iş birliği var." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye, Gana ile her alanda iş birliğini derinleştirmeye kararlı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cari fazla vermeye ve katma değerli üretimi artırmaya odaklanan büyüme yaklaşımımızın orta ve uzun vadede enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayacağını öngörüyoruz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: KKM uygulamasının bütçeye maliyeti 84,9 milyar lira.

Türkiye'nin de aralarında olduğu 19 ülke Çin'e Uygur Türklerinin haklarının korunması çağrısında bulundu.

İngiltere'de otomotiv üretimi %6 düştü.

Rusya'nın günlük ortalama petrol üretimi Eylül'de arttı.

Brezilya Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi (%13,75).

Ne olacak?

• Enflasyon Raporu bugün açıklanacak.
Euro Bölgesi faiz kararı bugün açıklanacak.
• ABD’de üçüncü çeyrek büyüme verisi bugün açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksinde düşük momentum devam ederken, endeks geçtiğimiz işlem gününü 3.977 seviyesinden tamamladı. Bugün yurt içinde yılın dördüncü enflasyon raporu yayımlanacakken, piyasalar Euro Bölgesi faiz kararını ve ABD büyüme verisini takip edecek. Temmuz ayında yayımlanan yılın üçüncü enflasyon raporunda, enflasyonun 2022 yılı sonunda %60,4 olarak gerçekleşeceği, 2023 yıl sonunda %19,2’ye ve 2024 yıl sonunda ise %8,8 seviyesine gerileyerek azalış eğilimini sürdüreceği tahmin edilmişti.

Bugün ECB faiz kararı açıklanacak. Bizim beklentimiz ve piyasaların beklentisi ECB'nin 75 baz puan faiz artıracağı yönünde. Öyle ki 2021 yılında pandemi nedeniyle ECB'nin geçici olarak nitelendirdiği enflasyon, Rusya - Ukrayna savaşı ile birlikte ECB tarafından da uzun süreceği kabul edildi. Yüksek enflasyon neticesinde enflasyonun kontrol altına alınabilmesi adına ülkelerden faiz artırımı gelirken, ECB Temmuz'a kadar bekle / gör politikası izledi. Rusya - Ukrayna savaşı ile yükselen enerji fiyatlarının etkisi Euro'yu baskılarken, Fed'in 2022 yılı başlarında faiz artırım döngüsüne başlaması ile gözler ECB'ye çevrildi. Temmuz ayına kadar yüksek enflasyona rağmen faiz artırmayan ECB ile Fed arasındaki faiz makası açılırken, piyasalardaki genel görüş ECB'nin geç kaldığıydı. Fed'in arttığı faizler ile dolara olan talep ararken dolar endeksi de 114 seviyesine kadar yükseldi. Dolar küreselde güç kazandı fakat bu dönemde bekle / gör politikasını izleyen ECB politikalarına, enerji krizi de eklenince Euro'daki değer kaybı kaçınılmaz oldu. Yıla 1,14'lü seviyelerde başlayan Euro / Dolar paritesi 0,95'lere kadar geri çekilmesi sonrasında ECB kararı yaklaşıp faiz artırımına kesin gözüyle bakılması ile birlikte 1,00'lere tekrar yükseldi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 4.322 - 4.405 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.350 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 103.183 azalarak 172.886 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.346 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.430’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.280 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.400 ve 4.430 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 4.320 ve 4.280 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir

Günün önemli şirket haberleri 27/10/2022

 

KKM'de vergi istisnası 9 aylık bilançolar için de geçerli

 

Tofaş'ın 2022 3. çeyrek net karı 2 milyar TL'yi aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🔨27 Ekim 2022 09:46

    Güzel gelen bilançolar genelde satış görür bunu dökmek için yaparlar sonra alıp götürürler ciddi kar açıklamışsa hisseniz bırakmayın illa ki gidecektir ederine onlar ister ki biz olmadan gitsinler sonra tamam dedikleri yerde bize versinler malı,o günler geçti şakirrr ya bizle gidersiniz yada sizde gidemezsiniz bize hava hoş hisselerimize baktığımız zaman bize girenin yüz katı size girer dert yok.