E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
21 Kasım 2023 - 08:09 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg ile küresel rekabette yerimizi aldık.

Erdoğan: Kazakistan dönüşü açılışını yaptığımız Ford Otosan Yeniköy fabrikası toplam 3.500 kişiye istihdam kapısı olan önemli yatırımdır. Otomotiv sektörümüz Türk ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürüyor. Bu sektörde dünyanın 13. en büyük otomotiv üreticisi konumundayız.

25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz olacak.

Volvo Car Turkey Genel Müdürü Boman, otomotiv sektöründe bütün şirketlerin elektrikli araç üretimine yöneldiğini ve Volvo Car olarak 2030 yılında tamamen elektrikli araç satacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Biden, Gazze'de esir anlaşmasının yakın olduğuna inandığını söyledi.

Hamas lideri Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına ulaşmaya yakın olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini söyledi.

Moody's: Tahvil piyasasındaki oynaklığa rağmen ABD borçlanma kağıtlarına talep güçlü.

Richmond Fed Başkanı Barkin: Muhtemelen inatçı enflasyon daha uzun yüksek faiz görüşünü besliyor.

BoE Başkanı Bailey: Faiz indirimleri hakkında konuşmak için çok erken.

AB, yüksek enerji fiyatlarından etkilenen şirketlere desteğin süresini uzattı.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere bugün Cezayir'e gidecek.
Yurt içinde önemli bir veri akılı bulunmazken, ABD’de Konut Satışları verileri açıklanacak.
ECB Başkanı Lagarde’nin açıklama yapması bekleniyor.
FOMC Toplantı Tutanakları bugün açıklanacak.
TCMB faiz kararı perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Haftanın ilk işlem gününde BİST100 endeksi, VİOP akşam seansının normal seans kapanışının üstünde tamamlaması, global piyasalarda risk iştahının yükselmesi ve TR 5 yıllık CDS'teki geri çekilme ile alıcılı başlangıç yaparken, gün içinde alıcılı seyrini sürdürdü. TR 5 yıllık CDS geri çekilmeye devam ederken, 343 seviyesi ile 19 Mart 2021’den bu yana ki en düşük seviye test edildi. Geçtiğimiz gün bankacılık endeksi %1,04, metal ana sanayi endeksi %3,53 değer kazandı.
İsrail - Hamas gerginliği nedeniyle Orta Doğu'da arz kesintisi endişelerinin azalmasıyla dört haftadır düşen fiyatlar karşısında OPEC+'nın arz kesintilerini derinleştireceği beklentisi oluşurken, petrol fiyatları yükseliyor. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek OPEC+ toplantısı öncesinde an itibariyle brent petrol fiyatı 81 doların üstünde işlem görüyor.

Merkezi yönetim borç stoku Ekim itibariyle 6,3 trilyon TL oldu. Hazine VE Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre borç stokunun 2,2 trilyon TL tutarındaki kısmı TL cinsi, 4,1 trilyon TL olan kısmi ise döviz cinsi borçlardan oluştu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı dün gerçekleşti. Toplantının ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın İsrail'in Gazze saldırılarına yönelik tavrına tepki gösterdi. "İsrail'in antisemitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye'dir. Bizim borcumuz yok, onların hepsinin İsrail'e borçları var." dedi

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.700 - 8.825 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.749 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 6.127 artışla 260.506 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.624 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 9.100'in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.500 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.900 - 9.000 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.600 ve 8.500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Moody's: ABD borçlanma kağıtlarına talep güçlü

 

Borsada boğa sezonu bekleniyor

 

SEC, kripto para borsası Kraken'i dava etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)