E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor
25 Ekim 2023 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail - Filistin çatışması ele alındı.

NBE’de yer alan habere göre ABD, alüminyum ihracatında parlayan pazarlar arasında yer almaya aday Türkiye'ye anti damping soruşturması açacak.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas'ın saldırılarından Filistin’li sivillerin sorumlu tutulmaması gerektiğini belirterek bu nedenle İsrail'in sivillere zarar vermemek için mümkün olan her türlü önlemi alması gerektiğini söyledi.

ABD'de Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi Başkanlığı için aday olarak Mike Johnson'ı seçti.

ABD'de 41 eyalet, gençlerin sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle Meta'ya dava açtı.

Japonya'da enflasyonla mücadele için 33 milyar dolar harcama ve vergi indirimi yapmayı düşünülüyor.

S&P, İsrail'in kredi notu görünümünü jeopolitik riskler nedeniyle negatife indirdi.

ABD'nin Georgia eyaletindeki 2020 Başkanlık Seçimi'ne müdahale davasında ABD eski Başkanı Trump ile birlikte yargılanan avukatlarından Jenna Ellis, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etti.

Ne olacak?

• Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
• Almanya’da İFO Endeksi takip edilecek.
• ABD’de Fed Başkanı Powell’ın konuşma yapması bekleniyor.
• TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.
• ECB Faiz Kararı yarın açıklanacak.
• Çin Dışişleri Bakanı Wang yarın Washington'a gidecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
12. Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Mayıs’taki Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde siyasi belirsizliklerin, Orta Vadeli Program, 12. Kalkınma Planı ve 2024 bütçesiyle politika belirsizliklerinin ortadan kalkması ve bazı alanlarda güncellenen politikalarla birlikte gelecek dönemde doğrudan uluslararası sermaye konusunda daha hareketli bir döneme girileceğini tahmin ettiğini söyledi.
BİST100 endeksinde haftanın ikinci işlem gününde de risk iştahı yüksekti. 18 Ekim'den sonra tekrar 8.000 seviyesini gören BİST100 endeksi dünü 240 puan artışla %3,10 oranında yükselişle 7.990 seviyesinden tamamladı. Haftalık bazda yükseliş %6'yı aştı. Jeopolitik gerginliklerle ilişkin haber akışlarının sakinleşmesi ve bilanço beklentileri endekse katalist etki yaratıyor. BİST100 endeksinde 5 g HO 7.772, 22 g HO 8.175 seviyesinden geçiyor. Kısa vadede TL bazında 7.925 seviyesini pivot, 8.080 - 8.170 - 8.330 seviyelerini direnç, 7.830 - 7.675 - 7.585 seviyelerini destek olarak izleyeceğiz.
ABD’de enflasyonist endişeler ve faiz karmaşıklığı sürerken, Hazine tahvilleri, 10 yıllık Hazine getirisini 16 yıl sonra ilk kez %5'in üzerine çıkaran düşüşten geri çekildi. Getiri 11 baz puan kadar yükselerek 2007'den bu yana en yüksek seviye olan %5,02'ye ulaştıktan sonra artışını silerek %4,83'e kadar geriledi.

Günün önemli şirket haberleri 25/10/2023

 

Asya piyasaları güne karışık seyirle başladı

 

Piyasalar Merkez Bankası'nın kritik faiz kararına odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)