E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor
31 Temmuz 2023 - 08:08 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

BAE ile imzalanan iş birliği anlaşmalarının yaklaşık 30 milyar dolarlık bölümünün enerji alanında olduğu, Türkiye’de deniz üstü rüzgâr, güneş enerjisi santralleri yapılacağı medyada yer aldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile zaten Türkiye'deki seçimler öncesinde yüz yüze görüşmek için anlaştıklarını, ancak görüşmenin Türkiye'de mi yoksa Rusya'da mı yapılacağı konusunda henüz anlaşmadıklarını söyledi.

Putin, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Ukrayna'nın bağımsızlık deklarasyonunda tarafsız devlet olarak tanımlandığını belirterek, bu ülkenin NATO'ya çekilmeye çalışılmasının Rusya'nın güvenliğine temel tehdit oluşturduğunu söyledi.

ECB Başkanı Lagarde, Fransa, Almanya ve İspanya'daki ekonomik büyümeye ilişkin son verilerin oldukça cesaret verici olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaşın yavaş yavaş Rusya'nın topraklarına döndüğünü ve bunun kaçınılmaz bir süreç olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Yermak, Ukrayna'nın barış formülüne ilişkin, devlet başkanlarının ulusal güvenlik danışmanları düzeyindeki toplantının yakında Suudi Arabistan'da yapılacağını bildirdi.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, ABD'nin bir durgunluktan kaçınma yolunda göründüğünü, ancak enflasyonla boğuşmaya devam ederken işsizlikte hafif bir artış görebileceğini söyledi.

Ne olacak?

Yurt içinde Turizm İstatistikleri açıklanacak.
Euro Bölgesinde öncü büyüme verileri ABD’de Chicago PMI açıklanacak.
Yüksek Askeri Şura bu hafta toplanacak.
ABD, Güney Kore ve Japonya liderleri, 18 Ağustos'ta üçlü zirve düzenleyecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı risk iştahı yüksek tamamladı. Enflasyon Raporu toplantısındaki rasyonellik ve TCMB Başkan değişiklikleri piyasalardaki pozitifliği artırdı. TL bazında rekorlarına bir yenisi ekleyen endeks bankacılık sektörü önderliğinde yukarı yönlü hareketini devam ettirerek haftayı 7.067 seviyesinden tamamladı.

Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan karara göre; Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine; Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.

TCMB başkanı Hafize Gaye Erkan yılın 3. Enflasyon Raporunun sunumunu geçen hafta gerçekleştirdi. TCMB’nin 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi %22,3’den %58’e yükseltildi. Enflasyon beklentileri 2024 yılsonu için %33, 2025 yıl sonu için ise %15 olarak açıklandı. Gıda enflasyonu beklentileri de yukarı yönlü revize edildi. 2023 yıl sonu beklentisi %27.9’dan %61,5’e 2024 beklentisi ise %11,5’den %35’e yükseltildi. Fiyat istikrarının makro finansal istikrarın olmazsa olmazı olduğunu belirten Erkan, bu amaçla Haziran ayında başlatılan güçlü parasal sıkılaşma sürecinin kademeli, dengeli ve istikrarlı bir şekilde sürdürüleceğini vurguladı.

Petrolde yukarı yönlü hareket

 

Asya borsaları Çin'in ardından pozitif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)