E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor
13 Haziran 2023 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Türkiye'yi küresel güç merkezi olarak konumlandıracağız.

TCMB'nin Başkanı Hafize Gaye Erkan, Marsh McLennan'ın yönetim kurulundaki görevinden istifa etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, NATO'nun genişlemesi bağlamında her üye ülkenin endişe ve sorunlarını dile getirmesinin önem taşıdığına işaret ederek, "NATO üyesi olmak, 5. madde uyarınca saldırıya uğrayan üyelere diğerlerinin destek vermesi anlamına geliyor. Bu süreç çerçevesinde Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in üyelikleriyle ilgili bazı endişelerini gündeme getirebildi." dedi.

Moody's: ABD'de politika faizi tepe noktası yakın, ancak Haziran veya Temmuz'da bir faiz artırımı hala olası.

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını engellemek için mahkemeye başvurdu.

Ne olacak?

Yurt içinde Perakende Satış verileri açıklanacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanacak.

Hazine Tahvil ihaleleri gerçekleşecek.

ABD’de enflasyon verisi açıklanacak.

İngiltere’de İşsizlik Oranı, Almanya’da TÜFE verisi takip edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in, bu hafta bankalarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Almanya'da bir sağlık çalışanının, Kovid – 19 aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla BioNTech aleyhine açtığı davanın ilk duruşması bugün yapılacak.

Türkiye, Finlandiya, İsveç Daimi Ortak Mekanizması'nın dördüncü toplantısı yarın Ankara'da yapılacak

Fed faiz kararı yarın açıklanacak.

ECB faiz kararı yarın açıklanacak. Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

ABD’de bugün enflasyon verisi takip edilecek. Enflasyonun kontrolü için artırılan faizler bankacılık sektörünü sıkıntıya soksa da enflasyon geri çekilmeye de devam ediyor. Beklentiler aylık bazda enflasyonun %0,2 artacağı, yıllık bazda enflasyonun %4,9'dan %4,1'e gerileceği yönünde. Çekirdek TÜFE'de de beklenti yıllık bazda %5,30 (Önceki %5,50) Her ne kadar istihdam piyasalarındaki güçlü seyir devam edip iç talebe bağlı olarak enflasyonda bir baskı beklense de son gelen makroekonomik verilerde fiyat artışlarının yavaşlaması enflasyonist baskıların azalabileceği algısını da gündeme getirdi. Bu da yarın Fed tarafından açıklanacak olan faizin bu ay için sabit kalma olasılığını artırdı.

TCMB Nisan ayı Ödemeler Dengesi İstatistiklerini açıkladı. Mart ayında 4,9 milyar dolar açık veren cari işlemler hesabında Nisan ayında açık 5,4 milyar dolara yükseldi. 18 aydır cari açık veren Ödemeler Dengesi’nde beklentiler ise 4,5 milyar dolar cari açık olması yönündeydi. Açıklanan veriler 12 aylık cari açığı 57,8 milyar dolara yükseltti. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında ise Nisan ayında 480 milyon dolarlık açık oluştu.

TÜİK tarafından açıklanan İşgücü İstatistiklerine göre işsizlik nisan ayında 0,1 puan artarak %10,2 oldu. 15 ve daha üzeri yaştaki kişilerde işsiz sayısı Nisan ayında 74.000 artarak 3,6 milyon kişi oldu. TÜİK’e göre işsizlik oranı erkeklerde %8,1 kadınlarda ise %14,3 olarak tahmin edildi. 15 – 24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta ise işsizlik Nisan ayında 1,2 puan azalarak %19,1 oldu. Nisan ayında işgücü 594.000 artarak 35,2 milyon kişi oldu. İşgücüne katılım oranı 0,9 puan artarak %53,9 olarak açıklanırken bu oran erkeklerde %71,7, kadınlarda ise %36,4 oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 6.414 - 6.627 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.438 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 23.282 azalarak 281.630 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.393 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.600'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.400 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.600 - 6.700 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 6.300 ve 6.250 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsalarında Fed öncesi pozitif seyir

 

Asgari ücret mesaisi bugün başlıyor

 

ABD bütçe açığında geçen yıla göre yüzde 263'lük artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)