E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor
31 Mayıs 2023 - 08:03 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Görüşmede, bölgesel ve küresel gelişmeler de değerlendirildi.

Gıda Perakendecileri Derneği, bazı sosyal medya hesaplarında fiyat artışına ilişkin yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delerek Suriye yönetiminin gizlice uluslararası finans sistemlerine erişimini sağlamakla suçlanan iki finans kuruluşunu ve bunlarla ilişkili üç kişiyi yaptırım listesine aldığını açıkladı.

ABD'den Çin ve Meksika merkezli 17 kişi ve kuruluşa yaptırım kararı geldi. Yaptırımların fentanil katkılı yasa dışı hap üretiminde kullanılan ekipmanların doğrudan veya dolaylı olarak satışıyla ilgili olduğu duyuruldu.

Çin Dışişleri Bakanı Gang, Elon Musk ile Pekin'de yaptığı görüşmede, Çin'in dışa açılma politikasına bağlı kalmayı sürdüreceğini ve bu doğrultuda tüm dünyadan şirketlerin yatırımlarına açık olduğunu belirtti.

İngiltere'de, yüksek gıda fiyatları nedeniyle süpermarketlerin karlılıkları yakın takibe alındı.
Spor Toto Süper Lig’de 2022 – 2023 yılı futbol sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu.

Ne olacak?

Türkiye’de bugün büyüme verisi açıklanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15:30’da mevcut Kabine’yi son kez toplayacak.
MSCI endeks değişiklikleri bugün devreye giriyor.
Almanya’da Öncü TÜFE verileri açıklanacak.
ABD’de Chicago PMI verisi açıklanacak.
Cuma gününe kadar yeni Kabine’nin açıklanması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksindeki yükseliş dün de devam etti. Seçim belirsizliğinin bitmesi endeksteki baskıyı hafifletirken, YSK Başkanı Yener’in açıklaması ile de seçimin kesin sonuçları Resmi Gazete’ye gönderildi. Gözler artık Cuma'ya kadar açıklanması beklenen Kabine’ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşmasında “uluslararası itibara sahip finans yönetimi” ile istihdam ve üretim ekonomisi vurgusu öne çıkarken, Maliye eski Bakanlarından Mehmet Şimşek ile Erdoğan görüşmesine ve kabinede yer alması beklenen olası isimlere Mehmet Şimşek önderliğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı için söylenen isimler piyasada heyecan yarattı. Ortodoks politika olmasa da farklı yöntemlerle uygun konjonktüre göre politikalar uygulanması beklentileri bankaların dün %9 üstünde değer kazanmasını sağladı.

Türkiye'de bugün 1Ç23 büyüme verisi açıklanacak. Beklentiler yıllık bazda büyüme verisinin %3,50 olacağı yönünde. Yıllık bazda büyüme halen güçlü iç taleple pozitif seyrederken, kurla birlikte cari açıktaki artış ve kamu harcamalarındaki artış büyümeyi baskılayabilir.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 5.560 - 5.941 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.844 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.537 artarak 296.826 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.502 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.000’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.100 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.950 - 6.000 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.700 ve 5.650 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecekti.

Çin'de imalat sektörü daraldı

 

Asya borsaları, Çin verisi öncesi karışık seyrediyor

 

Günün önemli şirket haberleri 31/05/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)