E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
20 Ocak 2022 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 72.615 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 176 kişi olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bankaların, darphanenin ve altın rafinerilerinin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşlarımızın altınlarını sisteme sokmalarını temin edeceğiz.

Erdoğan: Ekonomi programının sonuçlarını yaz aylarında daha iyi göreceğiz.

Erdoğan: Şu ana kadar 163 milyar liralık mevduat, kur korumalı sisteme geçmiştir.

Erdoğan: Geçtiğimiz aylardakine benzer dalgalanmalar yaşanmaması için gereken her türlü tedbiri alıyoruz .

İran, teknik arıza nedeniyle Türkiye'ye gaz arzını 10 gün süreyle durdurdu.

ABD Başkanı Biden, enflasyonla mücadelenin Fed’in görevi olduğunu ve merkez bankasının parasal teşvikleri azaltma planını desteklediğini söyledi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi geriledi.

Beyaz Saray, ABD çip sektöründen, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması halinde Rusya'ya ihracata yönelik yeni sınırlamalar uygulanmasına hazırlanmalarını istedi .

ABD Hazine Bakanı Yellen: Omicron ekonomik toparlanmaya zarar vermez

Memur ve emekliye ek zam teklifi TBMM'de kabul edildi .

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın "6 Ocak kayıtlarının" açılmaması talebini reddetti.

Çin Merkez Bankası gösterge konumdaki kredi ana faiz oranlarında 10 baz puan indirim yaparak faizi %3.7 seviyesine çekti.

Volkswagen ile otomobil parça sağlayıcısı Bosch, Avrupa’da pil üretimini artırmak amacıyla yeni bir ortak girişimde bulunduklarını duyurdu.

Benzinin litre satış fiyatına 46 kuruş zam yapıldı .

Ne Olacak?

• TCMB Faiz Kararı bugün açıklanacak. Piyasa beklentisi ve bizim beklentimiz faizde değişiklik olmayacağı yönünde.
Euro Bölgesi enflasyon verisi açıklanacak.
• ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Salı günü Rusya gerginliği ABD tahvil faizlerindeki yükseliş, Fed’in Mart ayında faiz artırımlarını hızlandırıp bilanço küçülteceği beklentisi ile piyasalar baskılanmış, BİST100 endeksi de gün sonuna doğru devre kesmişti. Dün de Asya Piyasaları ve ABD vadelilerindeki negatif seyirle birlikte endeks güne satış baskısıyla başladı. Ancak sakin hava, Rusya’nın toparlanması ve ABD tarafındaki iyi gelen bilançolar ile birlikte gün içinde toparlanma gerçekleşti. Endeks dün yüksek volatilitede işlem gördü. 1.959 - 2.044 aralığında hareket eden endeksi faiz kararı öncesi bankacılık sektörü payları destekledi.
Söz TCMB’de desek bugün için yanlış olmaz. Merakla beklenen TCMB faiz kararı bugün saat 14:00’da açıklanacak. Piyasa beklentisi faizin %14,00 ile sabit kalacağı yönünde. Bizim beklentimiz de piyasa beklentisine paralel. Aralık ayında 100 baz puan faiz indirimi sonrasında karar metnine eklenen '' Alınmış olan kararların birikimli etkileri 2 022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir'' ifadesi ile bu ay faizde değişiklik ön görmüyoruz.
Almanya'da Kasım ayında %5,2 olan yıllık enflasyon, yüksek enerji ve gıda fiyatlarının etkisiyle Aralık ayında %5,3'e çıkarak son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İngiltere’de de enflasyon verisi açıklandı. İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre İngiltere'de TÜFE Aralık ayında geçen yılın aynı dönemine göre %5,4 arttı. Açıklanan veri Mart 1992`den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Çarşamba günü 2.200 - 2.335 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.322 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 29.024 azalarak 391.186 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.324 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yukarı eğilimini arttırırken, 2.370’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.250 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.340 ve 2.370 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.280 ve 2.250 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Tahvil faizlerindeki düşüş altını destekledi

 

Asya borsaları yön bulmakta zorlandı

 

Günün önemli şirket haberleri 20/01/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı Osman20 Ocak 2022 09:23

    Gece düşüşle bitirdi abd ancak şunanda vadeliler pozitif tabi bunlar sadece birer tepki unutmanalı ben dahil işlem yapmadan duranayanlar asla bütün sermaye ile işlem yapmayın alın satın gece hissede kalmayın bugün merlez kararı var neymiş anketler sabit bırakacakmış reis inecek diyor bunlar sabit kalacak diyor şimdi inmezse gelecek toplantıda iner neticede ineeeceeek ve bu borsayı bazı sektörlerde olunlu bazısında ılumsuz etkiler yön aşağıyadır unutmayın….!

  • Veli20 Ocak 2022 09:09

    Eksi kapatır