E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri---

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri

 Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri
27 Mart 2023 - 08:52 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Bankacılık sektörüne ilişkin son haftalarda artış kaydeden endişeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Deutsche Bank öncülüğünde cuma günü Avrupa bankalarında derinleşen kayıplar dikkat çekerken, Almanya Başbakanı ve AB liderleri bankacılık sektörünün güçlü olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Finans sektöründeki gelişmelere karşı piyasaların hassasiyeti oldukça yüksek seyrederken, bu husustaki gelişmeler ve haber akışları yakından izlenecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Düşük

BIST-100 güne başlangıç

Deutsche Bank öncülüğünde Avrupa bankalarında derinleşen satışlar ve CDS primlerindeki yükseliş cuma günü küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturdu. Bankacılık sektörüne ilişkin endişeler ve sektördeki gelişmeler risk iştahı ve fiyatlamaları şekillendiriyor. BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,59 oranında kayıpla 5.031,98 puandan tamamladı. ABD borsaları akşam saatlerindeki alımlarla günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne pozitif açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 19,07– 19,08 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariylen19,08’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Geçen haftanın ikinci yarısında toparlanma çabasının gözlendiği BIST-100 Endeksi’nde cuma günü Avrupa borsalarında derinleşen kayıpların etkisiyle yeniden satışlar etkili oldu. Önceki haftanın ardından geçen haftayı da kayıpla kapatan endekste kısa vadede 5.000 seviyesi takip edilecektir. Endekste 5.000 üzerinde tutunmanın korunması ve yeniden toparlanma çabasının etkili olması durumunda 5.078 fibo seviyesi ilk direnç noktası olup, bu seviye üzerinde 50 günlük basit hareketli ortalama (5.138) ve 5.200 seviyeleri direnç olarak izlenebilir. 5.000 puan altına sarkmalarda ise 4.950 – 4.890 seviyeleri kısa vadeli destek noktalarıdır. Geçen hafta ortasında test edilen 4.890 seviyesi altında ise hız kazanan satışlarla 4.770 ve 4.690 seviyeleri gündeme gelebilir.

Yılbaşından bu yana hangi hisseler ne kadar kazandırdı

 

Bakır düşük arz desteğiyle yükselişte

 

FED başka piyasa başka telden

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)