E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada önemli destek ve direnç seviyeleri---

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri
27 Şubat 2023 - 09:13 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de enflasyonun kalıcı olabileceğine dair endişeler ve Fed’e ilişkin artan sıkılaşma endişeleri son dönemde küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Cuma günü ABD’de açıklanan ve Fed’in yakından takip ettiği çekirdek PCE beklentilerin üzerinde gelirken, veri sonrasında risk iştahında  zayıflamanın devam ettiği görüldü. Merkez bankalarının sıkılaşma adımları ile açıklanan ekonomik veriler risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta
• 16:30 ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Son dönemde Fed’e ilişkin artan sıkılaşma beklentilerinin etkisiyle zayıf bir görünümün etkili olduğu küresel hisse piyasalarında cuma günü ABD’de beklentilerin üzerinde gelen kişisel tüketim harcamaları verisinin etkisiyle satışlar hız kazandı. BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,54 oranında düşüşle 5.058,75 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %1’leri aşan kayıplarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın karışık bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,88 – 18,89 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,87’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

BIST-100 Endeksi’nde geçen hafta dalgalı ve sıkışık bir seyir öne çıkarken, endekste volatilitenin önceki haftalara kıyasla azalış kaydettiği görüldü. Kısa vadede 5.000 puan üzerinde kalıcılık korunduğu sürece 5.078 – 5.110 ve 50 günlük basit hareketli ortalamayı (5.205) direnç olarak takip edeceğiz. Yükselişlerin güç kazanabilmesi için 50 günlük ortalama üzerinde günlük kapanışlara ihtiyaç olduğunu değerlendiriyoruz. Ortalama üzerindeki tutunmalarda güç kazanan alımlarla birlikte 5.264 – 5.320 seviyeleri ile devamında 5.400 – 5.440 bandı gündeme gelebilir. 5.000 puan altına sarkmaların yaşanması halinde ise 4.950 ve 4.870 seviyeleri kısa vadeli ilk destek noktalarıdır. Bu desteklerin kırılması halinde teknik görünümün zayıflama kaydettiği ve satışların hız kazandığı görülebilir.

Para o sektöre akıyor

 

Güçlenen dolar petrol fiyatlarını geriletti

 

Piyasalardaki negatif seyir yeni haftaya taşındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)