E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada önemli destek ve direnç seviyeleri---

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri

Borsada önemli destek ve direnç seviyeleri
07 Şubat 2023 - 09:17 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Dün sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 şiddetinde ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğündeki depremlerle sarsılırken, öğlen saatlerinde Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,5 şiddetinde bir deprem daha yaşadık. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçe sarsılırken, yıkılan bina haberleri ve can kayıplarına ilişkin açıklamaları üzüntüyle takip ediyoruz. Depremler nedeniyle 7 gün milli yas ilan edildi.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Almanya –Sanayi Üretimi Önem: Orta
• 20:40 Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

ABD’de beklentilerin üzerinde oldukça güçlü açıklanan istihdam verisi Fed’e ilişkin iyimser beklentilerinin zayıflamasına yol açarken, küresel risk iştahı üzerinde de baskı oluşturdu. Haftanın ilk işlem gününde küresel hisse piyasalarında satıcılı bir seyir etkili oldu. BIST-100 Endeksi dün günü %1,35 oranında kayıpla 4.930,18 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,83 – 18,84 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,83’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Haftaya Güneydoğu Anadolu bölgemizde yaşanan ve birçok bölgeyi ve ili etkileyen şiddetli bir depremle başlarken, BIST-100 Endeksi’nde dün dalgalı bir seyirle birlikte satıcılı bir fiyatlama kaydedildi. 23 Ocak’tan itibaren etkili olan düşüş kanalı cuma günkü alımlarla kırılırken, endekste yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 5.000 puan ile 5.078 fibo seviyesini direnç olarak takip edeceğiz. Bu seviyelerin aşılması halinde daha önceki dönemlerde önemli bir destek/direnç olarak çalışan 50 günlük basit hareketli ortalama (5.196) direnç olarak öne kazanacaktır. 50 günlük ortalama aşılabilirse çok daha güçlü alımlar söz konusu olabilir. Satıcılı seyrin etkisini sürdürmesi durumunda 4.870 – 4.770 ve 4.750 seviyeleri ilk destek noktalarıdır. Bu seviyeler altında 4.690 – 4.601 seviyeleri yeniden gündeme gelebilir.

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (07/02/2023)

 

Piyasalarda gözler Powell'ın konuşmasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)