E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif başlangıç beklentisi---

Borsada negatif başlangıç beklentisi

Borsada negatif başlangıç beklentisi
01 Temmuz 2022 - 08:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (ABD'den F16 alımı) Her iki taraftan, Cumhuriyetçiler -Demokratlar, belli bir desteği almak gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Üçlü muhtıra) Biz parlamentomuzdan bunu geçirmedikten sonra zaten bu iş yürümez. İsveç ve Finlandiya'nın üzerine düşen görevleri yerine getirmesi lazım.

TCMB tarafından yapılan değişikliğe göre, Zorunlu Karşılık ve İhbarlı Döviz Mevduat Hesapları'nda uygulanan %1,5 seviyesindeki komisyon oranının %5 seviyesine yükseltilmesine karar verildi.

Doğal gazda Temmuz ayından itibaren geçerli olacak mesken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Medya yer alan habere göre torba yasada ÖTV matrahı 700.000 TL'nin altındaki tüm elektrikli araçlarda ÖTV, %60'tan %10'a çekildi.

Türkiye Sigortalar Birliği, sektör şirketlerinin, sermayelerini yüksek enflasyondan koruma amacıyla yeni bir mekanizma arayışı çerçevesinde, enflasyona endeksli yeni bir yatırım enstrümanı geliştirme konusunda Hazine yetkilileriyle görüştüklerini açıkladı.

Fitch: Türk bankalarının Tier 2 tahvillerinde erken çağrı yapmamaları daha geniş piyasa baskısının işareti.

Rusya: NATO'nun sınırlarımızın yakınındaki faaliyetlerinden ciddi endişe duyuyoruz..

Rusya Devlet Başkanı Putin, gıda piyasalarındaki durumun trajik hale gelmemesi için önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Ne olacak?

• Yurt içi ve yurt dışında İmalat PMI verileri açıklanacak
• Asgari ücret zammının bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.
• Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bugün Diyarbakır İş Dünyası Buluşması toplantısına katılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksindeki yüksek volatilite ve yön arayışı dün de devam etti. Endeks 2.368 - 2.428 seviyeleri arasında işlem görürken, geri alım programına devam kararı alan SISE, endekse en çok puansal katkı sağlayan şirket olarak ön plana çıktı. Bayram öncesi riskinin alınmama algısı ile birlikte endekste baskı devam edebilir. Endeks, en son 24 Şubat’ta 60 g HO altında günü tamamlamış ve bu durum üç işlem günü sürmüştü.

Yabancılar geçtiğimiz hafta 98,4 milyon dolarlık hisse, 57,7 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı 769 milyon dolar arttı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçen hafta 940 milyon dolar artışla 213,5 milyar dolara yükseldi.

Yurt İçinde bugün İmalat PMI verisi açıklanacak. Açıklanacak verinin talep yetersizliği, fiyat yönlü baskılar ve ekonomik yavaşlama ile eşik değerin altında kalmasını bekliyoruz.

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskılar sürüyor

 

Günün önemli şirket haberleri 01/07/2022

 

Altın inişli çıkışlı hareketini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)