E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif açılış bekleniyor---

Borsada negatif açılış bekleniyor

Borsada negatif açılış bekleniyor
25 Nisan 2022 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

 

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 2.277 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 15 kişi olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan'ın görüşmede, tablonun her geçen gün daha da üzücü bir hal aldığı Mariupol'de yaralı ve sivillerin tahliyesinin mutlaka sağlanması gerektiğini söylediği belirtildi.

Zelenskiy: Mariupol'de insanlarımız yok edilirse, işgal altındaki bölgelerde sözde referandumlar yapılırsa Ukrayna, (Rusya ile yapılacak) herhangi bir müzakereden çekilecek.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Arestoviç, Türkiye ile Ukrayna’nın ortak yapacağı dronların Kiev’de üretileceğini, yıl sonuna kadar da Ukrayna semalarında olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Enflasyon üzerinde kararlı adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Savaşımız enflasyonla ilgili olacak. Önemli adımlarımızın enflasyon belası nedeniyle görülmemesini istemiyoruz. Kronik kötümserler felaket tellallığı yapsınlar. Gerekirse gemileri karadan yürütür yine de hedeflerimize ulaşmasını biliriz. Birlikte atacağımız kararlı adımlarla aşılmaz dedikleri sorunları aşacağız.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yapılan müzakereler neticesinde Rus askerlerini Suriye'ye taşıyan uçaklara Türk hava sahasının kapatıldığını söyledi.

Merkez Bankası’ndan Zorunlu Karşılık Düzenlemesi geldi. Bankadan yapılan açıklamada, finansal istikrarın desteklenmesi ve liralaşmanın teşvik edilmesi kapsamında ZK düzenlemesi değişikliğine gidildiği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarına ilişkin açıklamasında, "Ermeni soykırımı üzerine düşünürken, her türlü nefretin yok edici sonuçlarına karşı kararlı duruşumuzu yineliyoruz." dedi.

Rekabet Kurumu, tarım ürünlerinde fiyat istikrarının sağlanması için zincir marketlerin alıcı güçlerinin sınırlandırılması ve Ticaret Bakanlığı nezdinde haksız ticaret uygulamalarına yönelik tedbirlerin hayata geçirilmesi önerisinde bulundu.

TÜİK başkan yardımcılığına Fatih Şahin atandı.

IMF, Avrupa ülkeleri için Rusya - Ukrayna savaşının tetiklediği yeni şokları ele almada maliye politikasının para politikasından daha uygun olduğunu bildirdi.

ECB Başkanı Lagarde, ECB tahvil alımlarının üçüncü çeyrekte bitebileceğini söyledi.

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Macron yeniden seçildi.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell: AB üyeleri Rusya'ya enerji ambargosunda anlaşamadılar

Rus Alfa Bankası'nın Hollanda'daki iştiraki olan Amsterdam Trade Bank yaptırımlar sebebiyle iflas ettiğini açıkladı.

Şanghay'da Kovid - 19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı rekor kırdı .

Ne Olacak?

• Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve Nisan Ayı İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İSO Meclisi’nin 27 Nisan’daki toplantısına karılacak.
• TCMB II. Enflasyon Raporu Toplantısı 28 Nisan’da yapılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Beklenen konuşma gerçekleşti. IMF - Dünya Bankası Bahar Toplantısında Fed Başkanı Powell konuştu. Fed Başkanı Powell 50 baz puan faiz artırımı için Mayıs ayını işaret ederken, yüksek enflasyon kapsamında Fed'in tüm araçlarını kullanmaya hazır olduğunu açıkladı. Yapılan şahin açıklamalar sonrasında riskli varlıklardan çıkışın hızlandığı gözlemlendi. Haftanın son işlem gününde küresel piyasalara paralel BİST100 endeksinde de satıcılı seyir hakimdi.
Bu hafta yurt içinde piyasaların gündeminde ikinci Enflasyon Raporu, TCMB Başkanı Kavcıoğlu başkanlığında yayımlanacak. Dünyanın en büyük sorunu haline gelen yüksek enflasyon sonrasında ileriki dönem için uygulanacak politikalar adına raporun öneminin daha da arttığını düşünüyoruz. TCMB Piyasa Katılımcıları Anketine bakıldığında 2022 yıl sonu enflasyonu beklentisi %40,47'den %46,44'e yukarı yönlü revize edildi. Ocak ayında gerçekleşen I. Enflasyon Toplantısında 2022 yıl sonu enflasyon beklentisi %23,20, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi 8,20, 2024 yılı enflasyon beklentisi %5,00 olarak açıklanmıştı.
Euro Bölgesi İmalat PMI 55,3’e gerilerken, endeks Ocak 2021’den beri en düşük büyüme oranına işaret etti. Rusya-Ukrayna savaşı, artan fiyatlar ve salgının kalıcı etkileri ise özellikle imalat sanayinde iyimserliği azalttı. Mal ve hizmetlerin fiyatları, firma maliyetlerindeki rekor seviyelerde artışın ardından yükseldi ve bu durum enflasyonun daha da artacağına işaret etti.

BIST 30'da hisselerin hareketli ortalamaları

 

Göstergeleri al-sat-tut veren hisse listesi

 

Petrol haftaya düşüşle başladı

 

Yuan, dolar karşısında 1 yılın dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zam05 Aralık 2022 18:12

    Merhaba borsa neden duşmesin borsa yayıncılar cripot oynuyor Avrupa'da cripot yasak Türkiye talan yeri vurgun yeri Türkiye de kripot yasaklanmalı hepesi vurgucu halkı garatiye alın yobaz çok en sağlam görünen milyon insan mağdur PARİBU şirket kuruluş yeri yok sermaye yok sici seri yok sadece ınternasinal 08 başlayan numaralar internet numarasi yeri belisiz

  • Erdi25 Nisan 2022 08:38

    Garanti bankası haberi ile borsa bankalar coşar. Eksi açılsada küçük yatırımcının elinden malı alıcaklar demektir.

  • Bik25 Nisan 2022 08:37

    Çin borsası bugün kötü çakıldı, Asya borsalarını da aşağı çekiyor.