E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada nasıl bir açılış bekleniyor?---

Borsada nasıl bir açılış bekleniyor?

Borsada nasıl bir açılış bekleniyor?
15 Nisan 2015 - 09:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da açılış seansında TL'nin seyrinin etkili olması bekleniyor

Oyak Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"IMF tarafından dün yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporunda küresel ekonomide ılımlı, ancak dengesiz büyümenin sürdüğü belirtildi. Türkiye’nin bu yılki büyüme beklentisi %3.4’ten %3.1’e çekilirken, 2016 yılına ilişkin büyüme tahmini %3.4’ten %3.6’ya yükseltildi.

USDTRY’nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden ayrışarak değer kaybetmeyi sürdürmesi üzerine, Merkez Bankası 22 Nisan’da gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında döviz depo piyasası faiz oranlarında ölçülü bir indirim, Türk lirası zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artış yapılacağını açıkladı.

Bu sabah Çin’de açıklanan ilk çeyrek büyüme ve sanayi üretimi verileri beklentilerin altında gerçekleşti. ABD tarafında kapasite kullanımı ve sanayi üretimi verileri açıklanacak. Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrasında saat 15:30’da Başkan Drahgi’nin parasal genişleme ve ekonomik görünüme ilişkin vereceği mesajlar takip edilecek. Yurtiçinde işsizlik ve bütçe verileri takip edilecek. BİST’de TRY’nin zayıf seyrine bağlı olarak hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)