E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kurlara paralel seyir bekleniyor---

Borsada kurlara paralel seyir bekleniyor

Borsada kurlara paralel seyir bekleniyor
08 Nisan 2021 - 09:33 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende döviz kurlarındaki yatay harekete bağlı olarak Borsa İstanbul’da bugün yatay, hafif pozitife dönen bir görünüm bekleniyor.

FOMC toplantısı tutanaklarında enflasyonun geçiçi bir tehlike olduğu ve toparlanan ekonomiye rağmen ABD’nin Fed hedeflerinin uzağında olduğu ifade edildi. Varlık alımlarında yapılacak değişikliklerin piyasa ile paylaşılacağı bildirilirken 2013-2014 benzeri bir küresel finansal kargaşanın önüne geçilmek istendi. ABD’de S&P500 endeksi rekor tazelerken küresel hisse piyasalarındaki olumlu hava devam ediyor. İngiltere’de aşılanmanın toplumun büyük bölümüne uygulanması sonrası Korona virüs vaka sayılarında büyük azalış, ölümlerinde ise neredeyse sıfıra yaklaşıyor. Döviz kurlarındaki yatay harekete bağlık olarak Borsa İstanbul’da bugün yatay, hafif pozitife dönen bir görünüm bekliyoruz. Dün 1.400 seviyesinden dönen BIST-100 endeksinde kapanış 1.417 olmuştu.
Bugün 1.420’nin üzerinde tekrar 1.445 hedefi potaya girecektir.

BIST-100 endeksinde gün içerisinde 1.432-1.418 arası bir hareket bandı bekliyoruz. Seans başlangıcında 1.418’in altında kalıcı olunduğu takdirde 1.400’e kadar bir düşüş olağan karşılanır. Son günlerde yatay hareket bandından çıkamayan endekste 1.450’nin üzerinde kapanış gerçekleştirmeden kalıcı bir ralliden söz etmek için erken.

89 hissede karar anı!

 

Yabancılar hangi hisselerde alım tarafında

 

Trabzon Liman ve Ceo Event Medya sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 08/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)