E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik destek ve direnç seviyeleri---

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri
21 Ekim 2022 - 09:01 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif satıcı bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB dünkü toplantısında piyasadaki beklentilerin üzerinde 150 baz puan faiz indirimine giderek politika faizini %10,50 seviyesine çekti. TCMB önümüzdeki toplantıda da benzer büyüklükte bir adım atılarak faiz indirim döngüsünün tamamlanacağı mesajını verdi. Bu hafta toparlanma çabasının gözlendiği küresel risk iştahı üzerinde sıkılaşma beklentileri ve resesyon korkuları baskı oluşturmaya devam ediyor. Aynı zamanda İngiltere’de yaşanan siyasi kriz de takip ediliyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Tüketici Güven Endeksi Önem: Orta
• 17:00 Euro Bölgesi – Tüketici Güven Endeksi Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Küresel hisse piyasalarında bu hafta dalgalı bir seyir etkili oluyor. ABD’de beklentilerden daha iyi gelen bilançolar piyasaları bir miktar desteklese de gündemdeki ana risk başlıkları piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. TCMB kararının takip edildiği günü BIST-100 Endeksi %0,53 oranında yükselişle 3.900,85 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne zayıf açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,59 – 18,60 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,59’lu seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Bu hafta 3.900 üzerindeki seviyeleri test etmesine karşın bu seviye üzerinde kapanış gerçekleştiremeyen BIST-100 Endeksi dün günü 3.900 puandan tamamladı. Yurt dışındaki zayıflama bağlı olarak güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını beklediğimiz endekste gün içinde 3.900 üzerinde tutunma sağlanabilirse ilk olarak zirvenin bulunduğu 3.942,54 seviyesi direnç olarak izlenecek olup, devamında 4.000 seviyesi psikolojik direnç olarak önem kazanacaktır. Bu seviye üzerinde ise 4.100 – 4.150 aralığı yeni hedef bölgesi olacaktır. Olası kâr satışlarında ise 3.845 – 3.800 ve önceki tarihi zirve seviyesi olan 3.715 seviyeleri kısa vadeli destek konumundadır. Bu seviyeler altına sarkılmadığı sürece olası geri çekilmeler düzeltme hareketi olarak yorumlanabilir ve mevcut pozisyonlar korunabilir.

Piyasalarda iyimser hava tersine döndü

 

Agresif Fed beklentileri bakırı baskılıyor

 

Çin yuanı diplere yaklaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ21 Ekim 2022 10:23

    Bizim ülkemizdeki borsada destek ve direnç olmaz bir bakmıssın ki bir olay oluverir hep şey yerle bir olur.