E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik destek ve direnç seviyeleri---

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri
29 Aralık 2023 - 09:28 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Yılın son işlem gününde, yurt dışında açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. Bu haftada, yılın son haftası olması sebebiyle küresel piyasalarda hacimsiz ve sakin seyirler takip edildi. Fed'in 2024 yılı mart ayı itibariyle faiz indirimine başlayacağına yönelik beklentiler, varlık fiyatlarını etkilemeye devam etti. Avrupa Merkez Bankasının en şahin üyelerinden olan Holzmann yapmış olduğu açıklamasında, 2024 yılında faiz indirimlerinin garanti olmadığını belirtti. Bugün içinde yurt dışı piyasalarda sakin seyirlerin devam etmesini bekliyoruz.

Yurt içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları takip edildi. Enflasyonla mücadeleye devam edileceğini, rezervlerin rekor seviyeye ulaştığını ve daha da arttırılacağını belirtti. 22 Aralık ile biten haftada TCMB toplam rezervleri, bir önceki haftaya göre 2 milyar 925 milyon dolar artışla 145 milyar 453 milyon dolara yükselerek, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı görülmektedir. Bugün için kasım ayına yönelik dış ticaret dengesi açıklanacak. Veri bazlı hareket beklenmiyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 TR Dış Ticaret Dengesi Önem:Yüksek

BIST-100 strateji

Yılın son haftasında zayıf seyreden BIST100 endeksi, dün yatay bir açılış yaptı. Gün içerisinde 7.444 puana kadar yükselmesine karşın 7.400 üzeri kapanışında zorlandı. Gün sonunda yüzde 1,87'lik yükselişle 7.396 puandan kapandı. Tüm sektörler endeksi desteklerken, bankalar yüzde 0,59 ve telekomünikasyon sektöründe yüzde 4'lük yükseliş kaydedildi. Yılın son işlem gününde BIST100 endeksi için 7.424 - 7.526 ve 7.667 direnç noktaları olarak izlenebilir. Endekste 7.424 direncinin üzerinde kapanışlar, yükselişin devamı açısından önemli olacaktır. Bu görülmedikçe, yükselişinde güçlenme çabasının zayıf kalabileceğini değerlendiriyoruz. Buna karşın, geri çekilmelerde 7.300 puanın altında 7.200 desteği gündeme gelmektedir. BIST100 endeksinin yılın son işlem gününe hafif alıcılı başlamasını bekliyoruz.

Küresel piyasalar 2023 yılını kapatıyor

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (29/12/2023)

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)