E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada iyimser hava---

Borsada iyimser hava

Borsada iyimser hava
10 Ekim 2013 - 09:06 borsagundem.com

Bugün küresel olarak esen iyimser rüzgarların etkisi ile Borsa İstanbul'da alıcılı başlangıç bekleniyor

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"YELLEN’IN ADI YETTİ
Görev süresi bu yıl dolacak olan FED Başkanı Bernanke’nin yerine kimin aday gösterileceği, adayın şahinler mi yoksa güvercinler cephesinden mi olacağı, Bernanke’nin politikalarına devam edilip edilmeyeceği aylardır piyasaların yanıt aradığı soruların başında  geliyordu ki dün ABD Başkanı Obama şuanki FED Başkan Yardımcısı olan Janet Yellen’ı resmi olarak FED Başkanlığına aday gösterdi..
FED’e ilk kadın başkan geliyorken özellikle gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere piyasaların da keyfi yerine geldi. Zaten Yellen’ın Bernanke’nin politikalarına yakın bir isim olduğu ve ekonomiyi desteklemeye devam edeceği beklentileri vardı ki dün Yellen da daha yapılması gereken çok şey olduğundan, FED’in güçlü araçlarından bahsederek piyasaları hayal kırıklığına uğratmadı ve FED FOMC tutanaklarında üyelerin çoğunun tahvil alımlarında bu yıl azaltıma başlamak istediklerinin görülmesine rağmen morallerin bozulmamasını sağladı…
Günün bir diğer iyi haberi de ABD Başkanı Obama’nın federal hükümetinin kapanması ve borç tavanı sorununu giderebilmek için Kongre'deki her iki partinin üyeleriyle Beyaz Saray'da görüşmeler sürecini başlatmış olması… Restleşmenin devam etmesi yatırımcıları belirsizliğe ittiğinden en azından çözüme yönelik arayışların başlatılıyor olması stresi hafifletti ve Yellen’ın ismi de destek verince haftalık bazda değer kaybında olan ve Haziran’dan bu yana en büyük kaybını veren New York borsasının bu seviyelerden toparlanmasını sağladı, havadaki iyimserlik artmaya devam ediyor.
Endişe ortamının hafiflemeye başlaması 8 Ekim’de 1,329$ seviyelerinden düşmeye başlayan spot altının güç kaybetmeyi sürdürmesine neden oluyor ki bunun altında fiziki talep noksanlığı da var, dün gelen verilerle dünyanın en büyük altın talebine sahip olan ülkesi Hindistan’ın talebinin sert düşüşüne şahit olmuştuk. Dolayısıyla altın için uzun dönemde sert bir yükseliş hareketi ve yükseliş trendi ihtimali giderek azalıyor ki yılbaşından bu yana bizim beklentilerimizde yoktu.
Yurtiçi piyasalara göz attığımızda ise BIST’in dün önemli desteklerinin altına geldiğini gördük ancak bizdeki sorun dün küresel değildi, OVP ile açıklanan BDDK’nın krediler ve kredi kartı düzenlemeleri bankacılık sektörü üzerinden endeksi baskıladığından endeks 73,800 puana dek gevşemişti. Bugün tabi ki küresel olarak esen iyimser rüzgarların etkisi ile alıcılı başlangıç bekliyoruz ki bu da 74,483 puandan günü kapatan endeksin daha da gevşeyerek momentum kaybetmesine engel olacaktır. 75,000 üzerinde 76,500’de ve 77,000’de önemli dirençlerimiz var. 77,500’ün aşılması ise daha olumlu bir tabloya işaret edecektir. Ana desteğimiz ise hala 73,500’de.."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)