E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hisse bazlı hareketler görülebilir---

Borsada hisse bazlı hareketler görülebilir

Borsada hisse bazlı hareketler görülebilir
27 Temmuz 2021 - 08:18 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 16.809 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 63 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize, Artvin ve Düzce illerimizde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz. Emek veren ilgili tüm kurumlarımıza, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum .

Dışişleri: Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz’un bir gazeteye verdiği mülakatta, Afgan mülteciler için Türkiye’yi “daha doğru yer olarak” işaret eden ifadelerini hayretle karşıladık. Her şeyden önce, Türkiye, Şansölye Kurz’un ifade ettiği gibi Afganistan’a komşu bir ülke değildir . Bütün dünyayı etkileyen ve herkesin ortak meselesi olan düzensiz göç sorununu çözmek için ortak çabayı ve işbirliğini vurgulamak yerine, “göçmenler buraya gelmesin, başka yere gitsin” şeklindeki tutum hem bencilce, hem de kimseye faydası olmayan bir yaklaşımdır. Türkiye, bölgeden kaynaklanan kitlesel bir göç krizinin sonuçlarına katlanmayacak, yeni bir göç dalgasını da üstlenmeyecektir. Bu tutumumuzu her vesileyle ve her düzeyde muhataplarımıza iletiyor, AB'nin sınır muhafızı veya sığınmacı kampı olmayacağımızı vurguluyoruz.

Çin hükümeti ülke içi fiyatları düşürmek amacıyla çelik ihracatına vergi getirmeyi planlıyor .

ABD Başkanı Biden, ABD’nin Irak’taki askeri misyonunu yıl sonuna kadar sona ereceğini açıklarken, ABD’nin Irak ordusuna terörle mücadele ve eğitim konularında destek vermeye devam edeceğini ifade etti .

JPMorgan, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinden yılın ikinci yarısında daha iyi performans göstermelerini beklediğini bildirdi .

New York’ta belediye çalışanlarına Eylül ortasına kadar Covid-19 aşısı olmaları ya da her hafta test yaptırmaları zorunluluğu getirildi.

S&P, "Küresel tahvil ihracı bu yıl beklenen yaklaşık yüzde 1'lik daralmaya rağmen güçlü kalmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Hazine Tahvil İhaleleri gerçekleşecek.

ABD tarafında Dayanıklı Mal Siparişleri ve API Ham Petrol Stokları açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtiçi piyasalar, geçtiğimiz hafta bayram tatili nedeniyle 4,5 verilen aranın ardından bu haftaya hafif alıcılı başlangıç yaptı. Kapalı olduğumuz günler içerisinde ABD piyasaları beklentilerin üstünde gelen bilançolar ile rekor tazeledi. Avrupa ise ECB’nin güvercin açıklamaları ile yükselişteydi. Gün içerisinde BİST100 endeksi delta varyantının coronavirüs vaka sayılarında gözle görülür artış meydana getirmesinin etkileri ve kurun 8,62 seviyelerine kadar yükselmesiyle kazanımlarını kaybederek 1.345 seviyesine kadar geriledi. Hacmin yüksek olmadığı işlem gününü BİST100 endeksi %0,18 oranında düşüşle 1.349 seviyesinden tamamladı. Yurtiçi piyasalarda bu hafta başlayacak bilanço dönemi ile hisse bazlı hareketlerin ön plana çıkacağını düşünüyoruz.

Bu hafta piyasalar delta varyantı kaynaklı vaka sayılarını, enflasyon endişelerini, para politikalarına ilişkin belirsizlikleri takip edecek. Ayrıca data akışının yoğun olduğu haftada Çarşamba günü Fed Faiz Kararı, Perşembe günü Türkiye III. Enflasyon Raporu ve Cuma günü Almanya ile Euro Bölgesi 2Ç21 GSYH piyasaların odağında olacak.

İmalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı, Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,1 puan artarak %76,7 seviyesinde gerçekleşti. Mevsimsel Etkilerden Arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 0,1 puan artarak %76,4 seviyesine yükseldi. BİST

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Pazartesi günü 1.455 - 1.482 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.459 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 28.344 artarak 580.787 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.485 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.477’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.510 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.438 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.468 ve 1,477 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.448 ve 1.438 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Küresel vadeliler, karışık seyirde

Petrol fiyatları toparlanıyor

Altın, kritik desteğin altında

Kripto paralarda gerileme

Asya endekslerinde toparlanma çabası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)