E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif satıcılı negatif başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif satıcılı negatif başlangıç bekleniyor

Borsada hafif satıcılı negatif başlangıç bekleniyor
12 Mayıs 2021 - 09:30 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, borsada küresel piyasalardaki satıcılı seyir ve bayram tatili nedeniyle hafif satıcılı negatif başlangıç bekleniyor.

Global piyasalar bu sabah, satıcılı. Fed üyelerinin iyimser açıklamalarına rağmen piyasalarda enflasyon endişesi sürüyor. Emtia fiyatlarında yaşanan yükselişlerle artan enflasyon endişeleri sonrasında dün genel yayılan satışlarla D&J endeksinde %1,36, S&P'de %0,87'lik düşüş yaşanırken bu sabah vadeli işlemlerde satışlar %0,4 civarında devam ediyor. Dün %3'ü aşan değer kaybıyla tamamlayan Nikkei 225'te bugün %1,6'ya yaklaşan değer kaybı varken Çin'de bugün de %0,36'lık hafif prim var.

Bugün ABD'de açıklanacak Nisan ayı TÜFE verisi öncesinde ABD 10 yıllık faizi %1,62'de iken ons altın 1832 dolarda. Bugün TSİ 15.30'da açıklanacak TÜFE'de yıllık artışın %2,6'dan %3,6'ya çıkacağı Çekirdek TÜFE'de ise yıllık artışın ise %1,6'dan %2,3'e yükseleceği tahmin ediliyor.

Bu sabah Almanya'da açıklanan Nisan ayı TÜFE'si beklentiler dahilinde yıllık %2 artış gösterirken İngiltere'de sanayi üretimi %1 olan beklentinin üzerinde %1,7 arttı, geçici GSYH ise Mart'ta %1 olan beklentinin üzerinde %1,4 arttı.

Ramazan Bayramı nedeniyle yurt içinde piyasalarda erken kapanış gerçekleşecek.

Sinovac, Türkiye'ye üretim lisansı verdi. Sinovac CEO'su Yin Weidong, Türkiye ile birlikte Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır'a aşıyı ülkelerinde üretme konusunda lisans verdiklerini belirtti.

Türkiye 5 yıllık CDS'leri ise bu sabah 10 puanlık artışla 398'de.

Borsada küresel piyasalardaki satıcılı seyir ve bayram tatili nedeniyle riski almak istemeyenlerin etkisiyle hafif satıcılı negatif başlangıç bekliyoruz. Satışların derinleşmemesi için 1425 korunmalı.

USD/TL'de 8,27-8,37 aralığını takip etmeye devam ediyoruz.

Morgan Stanley Capital International (MSCI), Türkiye endeksinden 3 şirketi daha çıkarırken endeksteki şirket sayısı da 11'e geriledi. MSCI'dan yapılan açıklamada Sabancı Holding, Türk Hava Yolları ve Yapı Kredi'nin MSCI Türkiye endeksinden çıkarıldığı belirtildi. Endekse herhangi bir hisse ise eklenmedi. Enka İnşaat'ın beklentileri oldukça aşan ilk çeyrek sonuçlarına piyasa tepkisinin pozitif olmasını bekliyoruz.

Veri Akışında Bugün Ne İzlenecek?
Türkiye_Konut Satışları
ABD_Nisan ayı TÜFE

Alarko GYO ve Menderes Tekstil sorusu

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Günün önemli şirket haberleri 12/05/2021

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)