E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
14 Temmuz 2022 - 07:08 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de 4 – 10 Temmuz arasında 117.095 kişinin korona virüs testi pozitif çıkarken, 31 kişi yaşamını yitirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar: (Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki toplantıya ilişkin) Toplantı sonucunda İstanbul'da tüm tarafların temsilcilerinin bulunacağı bir koordinasyon merkezinin oluşturulmasında mutabık kalındı.

ABD Başkanı Biden, ülkede Haziran ayı enflasyonunun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu ancak enerji kaleminin tek başına enflasyondaki aylık artışın neredeyse yarısını oluşturduğunu söyledi

Fed, Bej Kitap’ta resesyon riskine vurgu yaptı. Fed, ülkede birkaç bölgede talepte yavaşlama belirtilerinin arttığını, bazı bölgelerde ise artan resesyon riskine ilişkin endişelere dikkat çekildiğini bildirdi.

ABD bütçe açığı, Haziran’da geçen yılın aynı ayına kıyasla yaklaşık %49 azalarak 89 milyar dolar oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna tahılına ilişkin İstanbul'daki toplantıda ilerleme olduğunu bildirdi.

İngiltere Başkanı Johnson’ın istifasının ardından Muhafazakar Parti lideri ve ülkenin yeni başbakanını belirlemek üzere dün yapılan oylamada aday sayısı 8’den 6’ya düştü.

AB Yetkilisi: AB ve ABD, Rus yaptırımlarını uygulamaya hazırlanıyor.

DSÖ: Dünyada 1000'in üzerinde gizemli hepatit vakası var.

Filipinler Merkez Bankası beklenmedik bir şekilde 75 baz puan faiz arttırdı.

Singapur Merkez Bankası enflasyonla mücadele için para politikasını sıkılaştırdı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde Sanayi Üretim Endeksi ve Perakende Satış verileri açıklanacak.
• Yarın yurt içi piyasalar 15 Temmuz nedeniyle kapalı olacak.
• ABD’de ÜFE ve İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin 19 Temmuz’da bir araya gelecek.
• İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın istifasının ardından Muhafazakar Parti’nin yeni lideri ve İngiltere Başbakanı 5 Eylül’de açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi bayram tatili sonrasındaki ilk işlem gününü negatif geçirdi. Yurt içi tarafta İşsizlik verisi açıklanırken global piyasalarda gözler ABD tarafından gelen enflasyon verisindeydi. Türkiye'de İşsizlik Oranı, Mayıs ayında Nisan ayına göre 0,3 puan azalarak %10,9 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı Mayıs ayında bir önceki aya göre 56.000 kişi azalarak 3,78 milyon kişi oldu. 15 - 24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta İşsizlik Oranı bir önceki aya göre 0,2 puan artış ile %20,3 olarak açıklandı. ABD enflasyon verisine kadar günü yatay seyirde geçiren endeks veri sonrası sert baskılandı. ABD’de enflasyon verisi yıllık bazda %8,8 olan beklentilerin üstünde %8,6’dan %9,1’e yükseldi. Açıklanan veri, son 41 yılın en yüksek enflasyonu olarak kayıtlara geçti. İkinci el araçlar dışındaki tüm kalemler yukarı seyrederken, en önemli artış enerji tarafından geldi. Aylık bazda gelen %1,3’lük enflasyon ise 2005’ten bu yana gelen en yüksek veri oldu.

Yükselen enflasyon sonrası piyasalardaki fiyatlamalara baktığımızda 50 baz puanın bir kenara bırakıldığı ve 75 baz puan faiz artırımı olacağı fiyatlandı. 26 - 27 Temmuz’daki Fed faiz kararında gelebilecek 100 baz puanlık faiz artırımı dahi yüksek enflasyon sonrası bizim için sürpriz olmayacaktır.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.610 - 2.724 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.646 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.399 azalarak 450.573 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.696 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.700’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.850 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.540 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.660 ve 2.700 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.600 ve 2.540 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 14/07/2022

 

Asya borsaları karışık seyretti

 

En fazla para girişi olan hisseler 13/07/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 13/07/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kılıç14 Temmuz 2022 09:03

    İsfin ne yaparsa yapsın fiyatı düşüyor. İşbankası arkasında durmuyor hisse geri alımı yapmıyor. Pandemi fiyatının altında işlem gören şirket kaderine terk edilmiş.