E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor
05 Mayıs 2021 - 09:30 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

ABD Hazine Bakanı Yellen'ın açıklamaları düne damgasını vurdu. Yellen'ın "ABD ekonomisinin aşırı ısınmasını önlemek için faizlerin biraz artması gerekebileceğini" söylemesiyle teknoloji hisseleri önderliğinde ABD ve Avrupa endekslerinde satışlar arttı. Teknoloji endeksi Nasdaq dünü %1,88'lik kayıpla tamamlarken S&P'de %0,67'lik düşüş yaşandı, D&J endeksi ise %0,06'lık hafif primle kapattı. Yellen'ın daha sonra açıklamasını yumuşatmasıyla bu sabah vadeli işlemlerde %0,2'lik tepkiler var. Dünü %2,5'lik kayıpla tamamlayan Almanya DAX endeksinde de bu sabah vadeli işlemlerde %0,64 oranında yükseliş var.

Yellen, ABD Başkanı Joe Biden'ın 6 trilyon dolar büyüklüğe yaklaşan ekonomik teşvik ve harcama paketlerinin "ılımlı faiz artışlarına yol açabileceğini" söyledikten sonra The Wall Street Journal tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada faiz artırımının "öngördüğü ya da önerdiği" bir şey olmadığını, enflasyonun kalıcı şekilde yüksek kalmasını beklemediğini dile getirdi.

ABD 10 yıllık faizleri %1,60 ile yatay seyrini sürdürürken ons altın bu sabah 1778 dolarda.

Türkiye 5 yıllık CDS'leri ise bu sabah 421'de. Borsada hafif alıcılı başlangıç beklerken tepkinin güçlenmesi için 1420 yukarı kırılmalı. 1420'nin yukarı kırılması halinde 1430 ardından 1445 takip edilebilecekken aşağıda 1410-1400 destek bölgesi satışların artmaması için korunması gerekiyor.

USD/TL'de 8,25-8,35 aralığını izliyoruz. TL'de değer kaybının artmaması için 8,35 yukarı kırılmamalı. TCMB'nin bugün saat 10'da açıklayacağı Beklenti Anketi sonuçlarını takip edeceğiz. 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 05/05/2021

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı 3 aylık bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)