E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılış beklentisi---

Borsada hafif alıcılı açılış beklentisi

Borsada hafif alıcılı açılış beklentisi
01 Eylül 2021 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 21.893 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 252 kişi olarak açıklandı.

İçişleri Bakanlığı: Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte ya da şehirlerarası seyahat sırasında istenilecek PCR negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanacak .

Moody's Türkiye'nin 2021 yılı büyüme tahminini %5,00’dan %6,00’ya yükseltti.

Deutsche Bank, Dolar/TL için Mayıs ayında açtığı uzun pozisyon tavsiyesini zarar kes seviyesine ulaşılmasının ardından kapattı. Kuruluş parite için nötr pozisyona geçtiğini bildirdi .

ABD SEC'in Başkanı Gensler, kripto para platformlarının hayatta kalabilmeleri için regülasyonlara ihtiyaç olduğunu söyledi .

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, son dönemde fiyat artışlarıyla gündeme gelen çimento sektörüyle ilgili kamuoyunda bazı eksik ve yanlış bilgiler yer aldığını belirterek "Sektörde bu yılın dördüncü ayında başlamış kapsamlı bir soruşturma sürüyor" dedi.

Rekabet Kurulu, Tadım Gıda'nın rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve bayilerin fiyatına müdahale ederek yeniden satış fiyatını belirlediği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma sonucunda soruşturma açılmasına karar verdi .

Japonya Başbakanı Suga, parlamentoyu yakında feshedeceği haberlerini yalanladı.
Japonya Merkez Bankası Başkanı Masazumi Wakatabe, hammadde maliyetlerinde artışlar enflasyonu yukarı çekse de Banka'nın yakın zamanda teşvikleri azaltmaya yönelmekten kaçınması gerektiğini söyledi .

Eski New York Fed Başkanı Dudley: Yaz aylarında enflasyon gerileyecek .

OPEC+ Ortak Teknik Komitesi global petrol piyasasının 2021 sonuna kadar arz açığı vermesini bekliyor.

Ne Olacak?

Yurtiçinde 2Ç21 büyüme verisi ve İmalat PMI açıklanacak.

TCMB yöneticileri videokonferans yöntemiyle yatırımcı ve ekonomistlerle bugün saat 14:00 ve 16:00’da toplantı gerçekleştirecek.

Yurtdışı piyasalarda İmalat PMI verileri açıklanacak.

ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz işlem günü Asya Piyasaları Çin'den gelen ekonomik aktiviteye ilişkin göstergeler ile günü negatif tamamladı.

ABD piyasalarında ise Jackson Hole etkisi sürdü. Powell'ın Jackson Hole'da yaptığı güvercin açıklamalar piyasalara olumlu yansıdı. Powell, ekonominin, Fed’in varlık alımlarının azaltılması için daha önce ortaya koyduğu ancak tahvil alımlarında azatımın doğrudan faiz artırım zamanlaması sinyali olmadığını belirtti.

BİST100 endeksi de pozitif başladığı işlem gününü kurdaki geri çekilme ile beraber pozitif tamamladı. 60 g HO olan 1.420 seviyesinin üstünde kalmamız ve Dolar / TL'nin 8,30'un altında kalması durumunda BİST100'deki kısa vadedeki hedef seviyemiz olan 1.510 seviyesi için önemli. Özellikle Cuma günü TÜİK tarafından yayımlanacak Ağustos Ayı enflasyon verileri BİST100'ün kısa vadedeki yönü için önemli bir data olarak karşımıza çıkıyor.

Powell’ın güvercin açıklamaları sonrasında Dolar, küresel piyasalarda değer kaybetti. Güvenli limanlara geçişler hızlandı. Çarşamba günü Tarım Dışı İstihdam verisinin öncü verisi olan ADP ve Cuma günkü Tarım Dışı İstihdam verisi kurun yön bulması için önemli olacak. Dolar / TL tarafında ise Haziran’da kırılan rekor seviyeler sonrası Temmuz ve Ağustos ayında bir nebze gevşeyen kur 8,30 seviyesinden işlem görüyor. Powell’ın güvercin tondaki açıklamaları gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine değer kazandırırken, Cuma günü yurtiçinde açıklanacak TÜFE verisi de kur tarafındaki gelişmeler için önemli bir veri akışı olacak. Kurda 8,35 - 8,45 direnç, geri çekilmelerde ise 8,28 - 8,25 - 8,15 seviyeleri destek seviyeleri olarak ön plana çıkıyor.
 
VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Salı günü 1.612 - 1.631 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.624 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 34.189 artarak 452.090 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.612 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.637’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.670 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.608 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.637 ve 1,647 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.617 ve 1.608 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altına, Avrupa engeli

ECB'den tahvil alımları için kritik tarih

Kavcıoğlu, bugün yatırımcılarla buluşacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)