E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor
13 Eylül 2021 - 08:49 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 21.352 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 243 kişi olarak açıklandı.

Turkovac’ın Faz 3 çalışmalarının Kırgızistan'da da yürütülmesi konusunda mutabakata varıldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederek kendi hikayemizi tarihe altın harflerle kazıyacağımız bir dönem var.

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, Lübnan’ın ve Lübnan halkının refah, istikrar ve güvenliği için elden gelen desteği vermeyi sürdürecektir.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Mültecilerin ülkelerine gönderilmesi için çalışmalarımız var.

ABD'de Demokrat Partili senatörler kurumlar vergisinin %21’den %26,5’e çıkarılmasını içeren bir plan önermeyi değerlendiriyor.

The Telegraph gazetesinin haberine göre Britanya, Brexit sonrasında Avrupa Birliği'nden gelen mallara yeni gümrük kontrolleri uygulama planını ikinci kez daha erteleyecek.

ABD eski Hazine Bakanı Summers, ülkenin geçmişindeki yüksek enflasyon dönemiyle tehlikeli politika paralellikleri görüyor.

Türkiye'de kamu kaynaklarının gelecek 3 yıllık dönemde kullanılacağı öncelikli sektör ve projeler belirlendi. Denizlerde keşfedilen doğal gaz rezervlerinin ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik altyapı projelerine öncelik tanınacak.

Polyester elyaf ithalatında ek mali yükümlülük şeklinde uygulanan korunma önlemlerinden muafiyet amacıyla açılan tarife kontenjanının kullanım usul ve esasları düzenlendi. Buna göre, tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için ilgili kararda yer alan ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 16.593 ton olacak. Her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı 5.531 tonu geçemeyecek.

İsviçre Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fritz Zurbruegg, ülkede negatif faiz oranlarının İsviçre Frangı'nda yükselişi önlemek için zorunlu olmaya devam ettiğini söyledi.

MÜSİAD'ın yeni genel başkanı Mahmut Asmalı oldu.

Çin Merkez Bankası Danışmanı Fang, ülkenin teknoloji şirketlerine yönelik regülasyon sıkılaştırmalarına devam etmesi gerektiğini söyledi.

Japonya'da yaklaşan iktidar partisi iç seçimleri öncesinde ana muhalefet, Covid-19 mücadelede düşük gelirli hanelere acil nakit yardımı verilmesini istedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi, İran ile nükleer faaliyetlerin izlenmesine yönelik bir anlaşma konusunda acil konuların çoğunun çözüldüğünü, daha geniş diplomatik çabalar için alan yaratıldığını söyledi.

Kuzey Kore, yeni tip bir uzun menzilli füze denemesini başarı ile gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Cari İşlemler Dengesi, Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar açıklanacakken, ABD’de Federal Bütçe Dengesi ön planda olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14:00’da Sakarya Zaferi’nin 100.Yılı Kutlama Programı’na, 15:30’da ise Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni’ne katılacak.

İngiltere Sağlık Bakanı, İngiltere Başbakanı Johnson'ın bu hafta Covid -19 salgınını daha soğuk aylarda yönetme planlarını ortaya koyacağını açıkladı.

Fed Başkanı Powell, Fed Yönetim Kurulu üyesi Bowman ve Fed Başkan Yardımcısı Clarida, 24 Eylül'de pandemiden toparlanmanın konuşulacağı bir toplantı gerçekleştirecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı  başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda geçen hafta karışık bir görünüm vardı. Asya bölgesinde Çin Shaghai ve Japonya Nikei tarafında iki haftadır yükselişler devam ederken, Avrupa ve ABD borsalarında geçtiğimiz hafta satış baskısı biraz daha fazla hissedildi. Avrupa’da ECB, Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Faiz oranında değişikliğe gitmeyen banka, varlık alımlarını da korudu. Banka aylık 20 milyar euroluk varlık alımının devam edeceğini belirtirken, pandemi varlık alımlarını da 1,85 trilyon euroda korudu. Alımlarını ılımlı yavaş hızda sürdüreceklerini açıkladı. Euro Bölgesi’nin ekonomik toparlanmanın bu yılsonu itibariyle pandemi öncesi seviyeye dönmesini beklediğini ve 2021 yılı büyümesinin %4,50’den %5,00’e revize edildiğini ifade etti. Ayrıca Lagarde yüksek enflasyonun geçici olduğunu vurguladı. ABD’de ise açıklanan Bej Kitap’ta ABD ekonomisinde toparlanmanın Ağustos ayında yavaşlayacağına işaret edildi. Rapor, artan coronavirüs vakalarının seyahat, turizm, dışarıda yemek gibi alanları olumsuz etkilemesinin büyümeyi yavaşlattığını vurgulandı. Yurtiçinde ise Çarşamba günü Türk – Alman Ticaret Odası’nda konuşma yapan TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun ‘çekirdek enflasyon’ vurgusu sonrasında 23 Eylül’de faiz indirimi olabileceği beklentileri daha da arttı. Kur 8,50 seviyesini test etti. Gözler 23 Eylül’deki TCMB PPK toplantısına çevrilirken, Cuma günü Dolar/TL kuru 8,40’ları tekrar gördü. BIST 100 endeksi, 1.478 puanı gördükten sonra haftanın geri kalanını satış ağırlıklı bir görünümde kapatırken endeks hafta içinde 60 g HO’nun geçtiği 1.430 puana kadar gerilemesini ardından gelen tepki alımlarıyla 1.440 puan civarında dengelendi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Cuma günü 1.555 - 1.585 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.561 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 33.786 artarak 560.974 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.583 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.572’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.540 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.572 ve 1.582 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.550 ve 1.540 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Piyasalar yön bulma telaşında

Hisse senedinde yatırımcı kaybı sürüyor

Küresel piyasalarda karışık seyir

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)